Συνολικά 31 εκατομμύρια ευρώ αποδεσμεύτηκαν για τη νέα πληρωμή του Power Pass σε 866.181 δικαιούχους. Από την Τετάρτη, νωρίς το απόγευμα, οι δικαιούχοι έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τα χρήματα.

Ads

Σημειώνεται πως για όσους δεν έχουν λάβει τις πληρωμές τους ακόμη, εκέινες θα συνεχιστούν κανονικά, επομένως δεν αποκλείεται να πληρωθούν μέσα στις επόμενες δύο εργάσιμες.

Ως προς το πόσα χρήματα θα πάρει ο κάθε δικαιούχος, μπορεί να το ελέγξει μέσω στο vouchers.gov.gr και των οδηγιών του. Υπενθυμίζεται πως η επιδότηση αφορά λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που εκδόθηκαν τον Ιούνιο του 2022.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μπορείτε να ελέγξετε και αν είστε στους δικαιούχους του β’ γύρου. Δηλαδή, μπαίνοντας με τους κωδικούς Taxisnet, μπορείτε να δείτε την ανάλυση και εκεί φαίνεται εάν πιστώθηκαν χρήματα και ποιο ήταν το ποσό.

Ads

Σημειώνεται πως όσοι δεν πήραν χρήματα στον πρώτο γύρο του επιδόματος για το ρεύμα, δεν θα λάβουν ούτε αυτή τη φορά. Δεν υπάρχει εξάλλου καμία πρόβλεψη για τη διόρθωση τυχόν λαθών που έγιναν, με αποτέλεσμα ακόμα και καταναλωτές που είναι δικαιούχοι να μην μπορούν να εισπράξουν το Power Pass.