Στις 20 Μαΐου, θα λάβουν οι συνταξιούχοι τη 13η σύνταξη.

Ads

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, η καταβολή της 13ης σύνταξης σε 2,52 εκατομμύρια συνταξιούχους θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Η υπουργός Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης, Έφη Αχτσιόγλου, έχει υπογραμμίσει ότι το μέτρο της νέας σύνταξης είναι ένα οριζόντιο και αφορά όλους τους συνταξιούχους. «Είναι ένα μόνιμο μέτρο, δηλαδή από εφέτος και κάθε χρονιά θα χορηγείται στους συνταξιούχους, αυτήν περίπου την εποχή, η 13η σύνταξη. Αφορά την κύρια σύνταξη, έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα, για τους συνταξιούχους με τα χαμηλότερα εισοδήματα είναι ίση με μία σύνταξη και για τους επόμενους με την κλιμάκωση που ανακοινώθηκε. Αυτήν τη στιγμή, χρησιμοποιούμε ένα σημαντικό μέρος του δημοσιονομικού χώρου που έχουμε, περίπου 800 εκατ. ευρώ, για να ενισχύσουμε τους συνταξιούχους» διευκρίνισε η υπουργός Εργασίας.

Για την χορήγησή της δεν θα υπάρχουν γενικά εισοδηματικά κριτήρια αλλά το ύψος της θα κλιμακώνεται από 30% έως 100% ανάλογα με την κύρια σύνταξη που εισπράττει ο δικαιούχος.

Ads