Η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει ξανά αύριο προκειμένου να εξετάσει τα επιδημιολογικά στοιχεία και να χαρτογραφήσει τα επόμενα βήματα με νέα άρση μέτρων.

Ads

Ένα από αυτά που έχουν παραμείνει είναι και η μουσική στην εστίαση, για την οποία ο Νίκος Χαρδαλιάς την περασμένη εβδομάδα ανέφερε «να σταματήσει η λογική του παραλόγου» σε όσους το ζητούν, μιας και, όπως είπε, «μουσική σημαίνει πως αν τραγουδήσω, θα υπάρξουν σταγονίδια» και πως «η μουσική είναι συνδυασμένη με το αλκοόλ που δημιουργεί χαλάρωση». Στήριξε μάλιστα τους ισχυρισμούς, λέγοντας πως το ρίσκο αυξάνεται και «αυτό έχει αποδειχθεί παγκοσμίως από μεγάλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα και όλους τους λοιμωξιολόγους».

Όμως, στις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά απάντησε με εξώδικο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), με την πίεση για επιστροφή της μουσικής στα μαγαζιά να αυξάνεται.

Την περασμένη Τετάρτη πάντως, ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, Πρόεδρος της ΠΟΞ και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος, αποκάλυψε την επιστροφή της μουσικής σε καταστήματα εστίασης από τα μέσα Ιουνίου, εφόσον συνεχιστεί η θετική πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα.

Ads

Άλλες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ενδεχομένως να επιτραπεί η μουσική και από την επόμενη εβδομάδα, αν βέβαια οι επιστήμονες δώσουν το «πράσινο φως».

Πριν λίγες μέρες, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε πως αυτή την εβδομάδα θα συζητηθεί από τους επιστήμονες το ενδεχόμενο της μουσικής στην εστίαση αλλά και στους γάμους. «Είμαστε κοντά στην έξοδο όσο συνεχίζονται με αυτούς τους ρυθμούς οι εμβολιασμοί», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εκτίμησε στα τέλη Μαΐου ότι τις επόμενες 10 με 15 μέρες θα επιστρέψει η μουσική στην εστίαση, έστω και χαμηλά, ενώ τάχθηκε υπέρ και της επέκτασης του ωραρίου τουλάχιστον μέχρι τις 01:30.