Πρωτόγνωρες, από άποψη συμμετοχής, ήταν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες σε όλη την Ελλάδα, την Τετάρτη, 8 Μάρτη, κάτω από το κοινό αίτημα – διατυπωμένο με άπειρους τρόπους – να αποδοθεί δικαιοσύνη στο έγκλημα των Τεμπών.

Ads

Εκτός από την Αθήνα όπου, κατά κοινή διαπίστωση πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη συγκέντρωση και πορεία των τελευταίων πολλών ετών, ανάλογες παραδοχές έγιναν για όλα τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν από Κομοτηνή, μέχρι Κάρπαθο.

Η συγκέντρωση και η πορεία στην Αθήνα, που ενσωμάτωσε το παλλαϊκό αίτημα για απόδοση ουσιαστικής δικαιοσύνης στην τραγωδία των Τεμπών, με τα προτάγματα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, καθώς και οι ανάλογες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, ήταν από τις μαζικότερες της τελευταίας δεκαετίας. 

image

Ads

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη:

Σωματεία εργαζομένων, φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, συλλογικότητες και χιλιάδες κόσμου πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης με κεντρικό σύνθημα: «Εσείς μετράτε κέρδη ή ζημιές και εμείς ανθρώπινες ζωές».

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Μεγαλειώδης πορεία για την τραγωδία στα Τέμπη [Βίντεο + Φωτο]

Πάτρα

Στην Πάτρα, ήδη από πολύ νωρίς τα τοπικά ΜΜΕ συμφώνησαν με πρωτοσέλιδα, ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων.

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Δικηγόροι κράτησαν πλακάτ με τα ονόματα και τις ηλικίες των νεκρών παιδιών

Λάρισα

Στην Λάρισα, τον τόπο της τραγωδίας, αυτό που έγινε την Τετάρτη ήταν συγκλονιστικό. Τουλάχιστον σε 3 χιλιόμετρα απλώθηκε η πορεία, με την κεφαλή της να φτάνει στην πλατεία ΟΣΕ και το τέλος της να μην είχε βγει ακόμα από την Κεντρική πλατεία όπου νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μια πρωτοφανής συγκέντρωση.

Διαβάστε επίσης: Λάρισα: Μαζική πορεία για την τραγωδία στα Τέμπη [Βίντεο + Φωτο]

Βόλος

Ιστορική χαρακτηρίστηκε η απεργιακή συγκέντρωση στο Βόλο, με μια απέραντη πορεία να καταλήγει στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Κομοτηνή

Πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πόλης ήταν η κινητοποίηση και στην Κομοτηνή.

«Πραγματικά η συμμετοχή για τα δεδομένα της πόλης μας ήταν μαζική και εδώ και πολλά χρόνια έχει να γίνει στην Κομοτηνή τόσο μεγάλη κινητοποίηση. Το παρών έδωσαν και συνδικαλιστικοί φορείς της περιοχής μας» αναφέρουν τα τοπικά μέσα.

Η πορεία άρχισε από την πλατεία Ειρήνης και κατευθύνθηκε προς το «Σπαθί» και στη συνέχεια τους δρόμους του κέντρου.

Κάρπαθος

«Όχι άλλη χαμένη Άνοιξη» φώναξε ο κόσμος και στην Κάρπαθο

image

Κέρκυρα

Πρωτοφανής σε μαζικότητα και παλμό ήταν η απεργιακή κινητοποίηση και στην Κέρκυρα.

Χίος

Σύσσωμη στους δρόμους κατέβηκε και η Χίος.

Ιωάννινα

Άρτα

Μία από τις μαζικότερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Άρτα, μετά από το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου.

image

Ρόδος

Πρωτόγνωρη η συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση στη Ρόδο.

Αγρίνιο

Μεγάλη συγκέντρωση και στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο.

image

Πρέβεζα

«Πλημμύρισε» και η Πρέβεζα. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα παλαιά ΚΤΕΛ και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Κρήτη

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου και των Χανίων.

Ηράκλειο

Ρέθυμνο

image

imageimage

Χανιά