Τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού χωρίς την τηλεφωνική χρέωση του ενός ευρώ, θα έχουν από την Τετάρτη οι πολίτες. Το νέο σύστημα αφορά όλες τις μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) και τα περισσότερα Κέντρα Υγείας.

Ads

Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από το υπουργείο Υγείας, η νέα υπηρεσία «Ηλεκτρονικών Ραντεβού – eRDV» θα ξεκινήσει δοκιμαστικά, στις 8 το πρωί της Τετάρτης, ενώ η πλήρης παραγωγική της λειτουργία θα ξεκινήσει επισήμως στις 15 Δεκεμβρίου.

Όσοι θέλουν να κλείσουν ραντεβού για εξετάσεις, θα μπορούν στο εξής να μπαίνουν στην ηλεκτρονική σελίδα https://rdv.ehealthnet.gr, και να επιλέξουν τη μονάδα ΠΕΔΥ και το Κέντρο Υγείας, την ειδικότητα ή ακόμα και το γιατρό και εντελώς δωρεάν να κλείσουν το ραντεβού τους.

Η ασφαλής πρόσβαση στην υπηρεσία πραγματοποιείται εύκολα με την εισαγωγή των κωδικών που χρησιμοποιούνται στο taxisnet για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Ads

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και στις υπόλοιπες μονάδες Υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σύντομα, επίσης, όλοι οι ιδιώτες γιατροί, θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώνουν την διαθεσιμότητά τους στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών ραντεβού είτε για ιδιωτικό ραντεβού είτε για ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥ, ώστε να εμφανίζονται στις αναζητήσεις των πολιτών.