Με την έρευνα για τον θάνατο του 50χρονου γυμναστή που βρέθηκε απαγχονισμένος το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης στο γυμναστήριό του επί της οδού Γαμβέτα στην Θεσσαλονίκη, να βρίσκεται σε εξέλιξη, η οικογένειά του απηύθυνε έκκληση προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν το πένθος τους, δηλώνοντας ότι δεν επιθυμούν να κάνουν καμία δημόσια δήλωση για τον θάνατό του.

Ads

Ειδικότερα, με ανακοίνωση που απέστειλε προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την ΕΣΗΕΑ, την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και όλα τα ΜΜΕ, η συνήγορος της οικογένειας του εκλιπόντος, Παρασκευή Σεραϊδου, αναφέρει, μεταξύ άλλων, «να γίνει σεβαστή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η συνειδητή απόφασή μας, να μην προβεί κανένα μέλος της οικογενείας μας σε οποιαδήποτε δημόσια δήλωση, καθώς και να γίνει αποδεκτή η επιθυμία μας να θρηνήσουμε τον άνθρωπό μας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».

Η αυτοχειρία μοιάζει μέχρι στιγμής να μην αμφισβητείται, ωστόσο η Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης ζήτησε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας να διερευνηθούν τυχόν αδικήματα που ίσως να στοιχειοθετούν ηθική αυτουργία στην αυτοκτονία, όπως απάτη και εκβίαση.

Αφορμή για αυτήν την πορεία της έρευνας στάθηκε η τελευταία ανάρτηση του αυτόχειρα στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς και ένα mail που στάλθηκε με το ίδιο κείμενο της ανάρτησης, το οποίο λίγο αργότερα «κατέβηκε» από το facebook.

Ads

Ανάμεσα σε άλλα, ο αυτόχειρας αναφέρεται και σε ένα πάρτι σε γνωστό ξενοδοχείο όπου πήγαιναν κοπέλες με σκοπό να προσεγγίσουν γόνους πλουσίων οικογενειών, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για το γνωστό πάρτι που είχε δει το φως της δημοσιότητας με την υπόθεση της κοπέλας που είχε καταγγείλει βιασμό.

Ο 50χρονος στο σημείωμα κάνει λόγο για κύκλωμα που εκμεταλλεύονταν ανήλικα κορίτσια και προέβαινε σε εκβιασμούς επιχειρηματιών.

Ο ίδιος ανέφερε πως καταστράφηκε οικονομικά και αυτό τον εξώθησε σε αυτή του την ενέργεια, από τις πράξεις μίας γυναίκας που τον είχε προσεγγίσει, την είχε ερωτευτεί και του αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA ο 50χρονος είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους του ότι σκέφτεται να αυτοκτονήσει. Πριν 15 μέρες εξέφρασε αυτή την επιθυμία και αμέσως οι φίλοι του πήραν τις Αρχές, που ήρθαν σε επαφή μαζί του και εκείνος τους καθησύχασε
ότι δεν χρειαζόταν κάτι.

Τη Δευτέρα πριν αυτοκτονήσει είπε το ίδιο σε φίλο του και πάλι κλήθηκαν οι Αρχές. Μάλιστα κάλεσαν και την πρώην σύζυγό του από τις Φιλιππίνες, που επιβεβαίωσε όσα είχαν συμβεί, τα οικονομικά του προβλήματα και τη γυναίκα που καταγγέλλει.

Οι έρευνες των αρχών στρέφονται στα όσα έγραψε στο σημείωμά του. Τη γυναίκα που τον εξαπάτησε, αρπάζοντας 50.000 ευρώ, την ήξερε από τα παιδικά του χρόνια και είχε σχέση μαζί της για 8 μήνες.

«Πούλησε το αυτοκίνητο του και είχε στην κατοχή του 90.000 ευρώ. Με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε το πώς μπορούμε να τα επενδύσουμε μέσω binance. Είναι μία εφαρμογή, τραπεζική εφαρμογή με κρυπτονομίσματα και μέσα σε 5 μήνες τα 90.000 ευρώ φτάσανε στα 400.000 ευρώ», δήλωσε φίλος του 50χρονου στο MEGA.

«Αυτά μου τα διηγείται όλα ο φίλος μου, “εγώ για να την κάνω να με εμπιστευτεί, της έδωσα τους κωδικούς, αυτή τράβηξε το ποσό των 50.000 ευρώ μέσα, σιγά σιγά μέχρι που κατάφερε και πήρε όλο το ποσό από μέσα 400.000 ευρώ και εξαφανίστηκε τελείως”».

Στο κείμενο του mail αναφέρεται επίσης ότι εξαπατήθηκε από γυναίκα, με την οποία φέρεται να είχε ερωτικές σχέσεις, χάνοντας όλη την περιουσία του – συγκεκριμένα κάνει λόγο για ποσά των 400.000 ευρώ και των 90.000 ευρώ.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αυτόχειρας κέρδισε πολλά χρήματα από επενδύσεις σε κρυπτονόμισμα αλλά έδωσε τους κωδικούς στη μητέρα κοριτσιού που ενεπλάκη στην άλλη υπόθεση της παραμονής της Πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η γυναίκα αυτή πήρε όλα τα χρήματα αν και επικαλούταν προβλήματα με το σύζυγό της και μια σοβαρή περιπέτεια υγείας για την οποία χρειαζόταν βοήθεια.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη, ο δικηγόρος ο οποίος κατονομάστηκε από τον αυτόχειρα γυμναστή, στη Θεσσαλονίκη, στο τελευταίο του σημείωμα, μίλησε  για την υπόθεση.

Ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος χαρακτήρισε «απορίας άξιον» το πώς «ένας άνθρωπος φτάνει στην τελευταία δήλωσή του θέλοντας να περιγράψει το τοξικό περιβάλλον που τον οδήγησε σε αυτήν την συμπεριφορά, να κατονομάζει πρόσωπα».

Ο νομικός, ο οποίος ήταν συνήγορος υπεράσπισης των καταγγελλόμενων από τη Γεωργία Μπίκα ως βιαστές της, εκτίμησε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι, το σημείωμα του 50χρονου καταδεικνύει δύο πράγματα.

Αφενός «την ύπαρξη αξιόποινων πράξεων που οδήγησαν στην αυτοκτονία» και δεύτερον ότι, «το άτομο που φέρεται να κατονομάζεται ως υπαίτιο, συμμετείχε στο πάρτι της Πρωτοχρονιάς, όπου καταγγέλλεται ότι βιάστηκε η Γεωργία Μπίκα».

Είπε πάντως πως, η υπόθεση αναδεικνύει και τους κανόνες δεοντολογίας για το πώς πρέπει να προσεγγίζεται πληροφορία που μπορεί να είναι και ψευδής, αλλά να διαδοθεί και να σπιλωθούν υπολήψεις.