Τον ξυλοδαρμό Οικονόμου από ομάδα 10 νεαρών την ώρα που έτρωγε σε εστιατόριο στα Εξάρχεια, σχολίασαν στελέχη της ΝΔ.

Ads

«Καλώ την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες, έτσι ώστε τα περιθωριακά στοιχεία αντιεξουσιαστών, που μερίδα στελεχών της προστατεύουν, να τεθούν επιτέλους στο περιθώριο… Θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι, οι όποιες πολιτικές διαφορές, λύνονται με διάλογο και όχι με βία», δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιώργος Πλακιωτάκης. «Θέλω εκ μέρους της ΝΔ να καταδικάσω απερίφραστα την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια, να καλέσω την αστυνομία να δράσει άμεσα, έτσι ώστε να συλληφθούν οι δράστες και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν χωρούν στο δημοκρατικό μας Πολίτευμα. Όσοι προσπαθούν να πλήξουν, τόσο το δημοκρατικό μας Πολίτευμα όσο και την κοινωνική μας συνοχή, να γνωρίζουν ότι τέτοιες ενέργειες θα πέσουν στο κενό», είπε ο κ. Πλακιωτάκης.

Άνανδρη χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Βασίλη Οικονόμου, δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους σε μια δημοκρατική πολιτεία, άβατα δεν υπάρχουν», σχολίασε.

«Οι εχθροί της δημοκρατίας δεν μας πτοούν. Και θα λογοδοτήσουν», δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από την πλευρά του. «Η επίθεση δείχνει πόσο επικίνδυνες είναι οι φασιστικές νοοτροπίες που καλλιεργούνται τα τελευταία χρόνια», συμπλήρωσε. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας κάλεσε επίσης όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τον ξυλοδαρμό του κ. Οικονόμου. «Πρέπει να τελειώνουμε επιτέλους με το άβατο των Εξαρχείων», τόνισε. «Περαστικά φίλε», ήταν το μήνυμα που ανέβασε στο twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ads

«Κάθε μέρα και ένα επεισόδιο βίας στην Αθήνα. Μόνο ντροπή. Τα άβατα επιστρέφουν, οι πολίτες τρομοκρατούνται, η κυβέρνηση αδιαφορεί», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η Όλγα Κεφαλογιάννη. «Η αλητεία δεν θα περάσει», έγραψε στον δικό του λογαριασμό ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.