Στον εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα ο καθ΄ ομολογία δράστης της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, με τον πρόεδρο της των αστυνομικών νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη, να κάνει λόγο για την ελληνική «υπόθεση Πιστόριους»

Ads

Χρειάστηκαν οκτώ ώρες νέας ανάκρισης και μια μάχη 37 ημερών των αστυνομικών με «ανύπαρκτα» στοιχεία και υπαρκτά ερωτήματα για να σπάσει τελικά ο 32χρονος και να ομολογήσει το αποτρόπαιο έγκλημα, που έγινε στις 11 Μαΐου στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, για το οποίο αρχικά είχε υποστηρίξει πως διέπραξαν ληστές κα μάλιστα αλλοδαποί.

Διαβάστε επίσης: Θα ισχύσει ο νόμος Τσιάρα για τον δολοφόνο της Καρολάιν;

Οι εφαρμογές του κινητού που «κάρφωσαν» τον 32χρονο

Ads

Το κινητό του συζύγου Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου και το «έξυπνο» ρολόι της δολοφονημένης Καρολάιν ήταν αυτά που τον πρόδωσαν, καθώς τα στοιχεία που προέκυψαν από τις δύο συσκευές ήρθαν σε πλήρη αντίθεση με όσα είχε καταθέσει αρχικά ο ίδιος.

Συγκεκριμένα από την έρευνα στο smartwatch της Καρολάιν, το οποίο φορούσε μέχρι το θάνατό της, προέκυψε ότι έχει καταγράψει παλμούς σε διαφορετικές ώρες από αυτές που είχε αναφέρει σε προηγούμενη κατάθεσή του ο 32χρονος πιλότος, ενώ δείχνει να σταματάει σε συγκεκριμένη στιγμή έχοντας καταγράψει με αυτόν τον τρόπο και την ακριβή ώρα θανάτου της νεαρής μητέρας.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες τρία ήταν τα νέα στοιχεία που προέκυψαν και έκαναν τους αστυνομικούς να μεταφέρουν άρον άρον τον 32χρονο πιλότο στη ΓΑΔΑ, εξιχνιάζοντας το έγκλημα:

Το πρώτο στοιχείο ήταν όσα αποκάλυψε η εξέταση του βιομετρικού ρολογιού που φορούσε η άτυχη Καρολάιν. Σύμφωνα με την επεξεργασία το άτυχο κορίτσι φέρεται να ανεβοκατέβαζε παλμούς σε άσχετο χρόνο με τη φερόμενη ως ώρα του βασανισμού της από τους υποτιθέμενους ληστές.

Το δεύτερο στοιχείο ήταν πως η κάρτα μνήμης από την καμερα του σπιτιού φαίνεται να έχει αφαιρεθεί από το καταγραφικό σε χρονική στιγμή που δεν συνέπιπτε χρονικά με το έγκλημα.

Το τρίτο στοιχείο ήρθε από το κινητό του. Από τη μια η ανάλυση των στοιχείων έδειξε δραστηριότητα στο κινητό, την ώρα που υποτίθεται πως ήταν δεμένος, ενώ από την εφαρμογή Fitness που είχε κατεβάσει ο ίδιος στο κινητό του για να μετρά τα βήματα και τις θερμίδες που καίει, φάνηκε ότι τις ώρες που υποτίθεται ότι οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι και αυτός κοιμόταν, ήταν τελικά εν κινήσει.

Έτσι οι άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών, προκειμένου να μη δώσουν την παραμικρή υποψία στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, τον κάλεσαν για συμπληρωματική κατάθεση γιατί όπως του ανέφεραν είχαν προκύψει νέα στοιχεία. Του είπαν το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης να προσέλθει στη ΓΑΔΑ, ωστόσο ο 32χρονος πιλότος τους είπε ότι βρίσκεται στην Αλόννησο για το μνημόσυνο της αδικοχαμένης μητέρας το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη (17/6/2021).

Οι αστυνομικοί στο ενδεχόμενο ο σύζυγος της Κάρολαϊν να αντιληφθεί κάτι, αποφάσισαν να μεταβούν με ελικόπτερο στο νησί των Σποράδων. Μάλιστα φτάνουν στην Αλόννησο την ώρα του μνημόσυνου και ζητούν από τον 32χρονο πιλότο να τους ακολουθήσει. Σημειώνεται πως πληροφορίες που διέρρευσαν μετά τη μεταφορά του στη ΓΑΔΑ ανέφεραν πως ο Αναγνωστόπουλος ενδεχομένως να εξετάζε και τη διαφυγή του στο εξωτερικό, αντιλαμβανόμενος πως ο κλοιός στενεύει. Για αυτό το λόγο έγινε και εσπευσμένη μεταφορά του στη ΓΑΔΑ με ελικόπτερο. 

Υπενθυμίζεται πως παρότι – σύμφωνα με την αρχική κατάθεση του 32χρονου πιλότου – οι δράστες παρέμειναν για πολλή ώρα μέσα στο σπίτι τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, οι αρχές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάποιο ίχνος τους.Επίσης δεν υπήρχαν σημάδια πάλης και ίχνη DNA στα νύχια της 20χρονης, ενώ οι γείτονες δεν άκουσαν καμία φωνή. Τέλος πολλά κενά υπήρχαν στην κατάθεσή του και σχετικά με τον τρόπο δράσης των ληστών, όπως το διαφορετικό δέσιμο στον ίδιο και την Κάρολαϊν, το γεγονός πως δεν είχαν μαζί τους ρολό κολλητικής ταινίας για να τους δέσουν, αλλά και με το πώς κατάφερε αν και δεμένος με σχοινιά να τηλεφωνήσει ο ίδιος στην Αστυνομία. Επιπλέον ο ισχυρισμός του για την λιποθυμία του επί μία τουλάχιστον ώρα φαινόταν εξ αρχής ανυπόστατος, καθώς εάν το λιποθυμικό επεισόδιο διαρκούσε 45 λεπτά ή και μία ώρα, όπως επικαλέστηκε ο 32χρονος, τότε ήταν βέβαιο πως θα οδηγούσε σε σοβαρές οργανικές βλάβες. 

Για όλα τα παραπάνω στοιχεία και ερωτήματα που του παρουσιάστηκαν ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις και παρότι αρχικά εμφανιζόταν ψύχραιμος, τελικά μετά την πολύωρη ανάκριση ομολόγησε το έγκλημα.

«Θόλωσα και την έπνιξα»

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 32χρονος πιλότος, που έσπασε μετά από κατάθεση περίπου οκτώ ωρών, είπε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την άτυχη κοπέλα, πάνω στα νεύρα του, «εν βρασμώ ψυχής» μετά από ένα διαπληκτισμό τους, το μοιραίο βράδυ, ενώ πρόσθεσε πως δεν είχε συνεργό. Ο σύζυγος της 20χρονης ανέφερε ακόμη, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε συνεχείς προστριβές με την Καρολάιν και ισχυρίστηκε ότι αυτό που τον ένοιαζε πάνω από όλα ήταν το μωρό τους. φέρεται να  είπε στους αστυνομικούς. Όπως προέκυψε από τις έρευνες στο κινητό της Κάρολαϊν, η 20χρονη αδυνατώντας να συνεχίσει την συνύπαρξη μαζί του αναζητούσε μέσω γνωστής πλατφόρμας ξενοδοχείο ή σπίτι για να φύγει από τα γλυκά νερά. 

Ο Χ. Αναγνωστόπουλος φέρεται να περιέγραψε και πως έκανε τη δολοφονία, ενώ είπε πως συνέβη κατά τη διάρκεια ενός ακόμη καβγά. «Εκείνο το βράδυ τσακωνόμασταν από νωρίς», φέρεται να είπε. «Δεν ήταν η πρώτη φορά, ήθελε να χωρίσουμε. Μου είπε να φύγω, εγώ της απάντησα, κάποια στιγμή με έσπρωξε και πέταξε το μωρό στην κούνια του. Θόλωσα. Άρχισε να φωνάζει και τότε πήρα ένα μαξιλάρι και πίεσα το πρόσωπό της πάνω στο μαξιλάρι ή το στρώμα. Δεν ξέρω πόση ώρα. Μετά κατάλαβα ότι την είχα σκοτώσει. Δεν το είχα σχεδιάσει», κατέθεσε στους αστυνομικούς και πρόσθεσε: «Όταν συνειδητοποίησα ότι είναι νεκρή, άρχισα να σκέφτομαι το μωρό και δεν ήξερα τι να κάνω. Αποφάσισα να το καλύψω και τα σκηνοθέτησα όλα. Εγώ την έδεσα πισθάγκωνα και έβαλα την μπλούζα στο λαιμό της και κοντά στο στόμα». Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Αναγνωστόπουλος σκηνοθετούσε τη ληστεία επί δύο ώρες. 

Όταν ρωτήθηκε γιατί έπαιζε θέατρο όλο αυτό το διάστημα είπε πως το έκανε λόγω του παιδιού. Πάντως πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει νωρίτερα ήθελαν τον πιλότο να ετοιμάζεται να διαφύγει ακόμη και στο εξωτερικό και για αυτό το λόγο η ΕΛΑΣ τον μετέφερε εσπευσμένα στη ΓΑΔΑ με ελικόπτερο, λίγο μετά το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τη δολοφονία της Κάρολαϊν.