Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την χορήγηση αναρρωτικής άδειας σε εργαζόμενους με κορονοϊό.

Ads

 Η ΚΥΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να παίρνουν άδεια και με θετικό rapid test, ενώ διευκρινίζονται και οι λεπτομέρειες για την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης. 

Όπως είχε αναφέρει σχετικά και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης την Τρίτη «προκειμένου να δοθεί αναρρωτική άδεια από την εργασία αρκεί το θετικό rapid για όλους τους εργαζομένους και επομένως οι εργοδότες θα πρέπει να αποδέχονται το θετικό rapid για να δώσουν την αναρρωτική άδεια». Το μέτρο αυτό θα ισχύει τόσο για εμβολιασμένους όσο και για ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «Για να θεωρηθεί νόμιμη η απουσία από την εργασία λόγω νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, αρκεί η βεβαίωση θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σύμφωνα με την παρ. 3. Ειδικώς ως προς τους δημοσίους υπαλλήλους εφαρμόζεται η παρ. 3 του άρθρου τριακοστού όγδοου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 68), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α’ 83)».

Ads

Αναλυτικά η ΚΥΑ: