Συγκλονιστική κυριολεκτικά η ανάρτηση του διάσημου καθηγητή γλωσσολογίας, Γεώργιου Μπαμπινιώτη, για δυο μαθητές του Αρσακείου που χάθηκαν με τον πιο φρικτό τρόπο. ‘Οπως ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά, «πώς να περιγράψει κανείς μια τέτοια τραγωδία που ξεπερνάει τα όρια της ανθρώπινης φαντασίας».

Ads

«Μια ασύλληπτη και ανείπωτη τραγωδία! Δύο μαθητές μας των Αρσακείων και ο πατέρας τους είναι μεταξύ των θυμάτων της συμφοράς που έπληξε την Αττική. Η Εβίτα, μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου, και ο αδελφός της Ανδρέας, μαθητής της Ε΄ Δημοτικού, έχασαν τη ζωή τους με τον πιο τραγικό τρόπο στο Μάτι. Η Εβίτα βρήκε τον θάνατο πηδώντας απελπισμένα στον γκρεμό από ψηλά για να σωθεί και ο Ανδρέας απανθρακώθηκε αγκαλιά με τον πατέρα του, δύο από τα 26 απανθρακωθέντα θύματα της φωτιάς. Όλοι τους (πατέρας και παιδιά) αθλητές της ποδηλασίας, άριστοι μαθητές του Αρσακείου Εκάλης (στην Άνοιξη) τα δύο παιδιά, πολύ καλά και ιδιαιτέρως αγαπητά παιδιά, που ξεχώριζαν στο Σχολείο τους. Το ίδιο καλός και αγαπητός και ο τραγικός πατέρας τους.

Πιο τραγική φιγούρα, όμως, η μάνα, που κλήθηκε να αναγνωρίσει το τσακισμένο από την πτώση σώμα της Εβίτας και το αγνώριστο απανθρακωμένο πτώμα του Ανδρέα, μαζί με το επίσης απανθρακωμένο πτώμα του συζύγου της!

Πώς να περιγράψει κανείς μια τέτοια τραγωδία που ξεπερνάει τα όρια της ανθρώπινης φαντασίας. Η Αρσακειακή Κοινότητα (δάσκαλοι, συμμαθητές και μαθητές, γονείς, Διοίκηση, απόφοιτοι) θρηνεί τον χαμό μιας (σχεδόν) ολόκληρης οικογένειας των αγαπημένων παιδιών-μαθητών μας που δεν τους άξιζε ένας τόσο άδικος και απάνθρωπος θάνατος».



Τα παιδιά ήταν ποδηλάτες στον Σύλλογο της ΑΕΚ, ο οποίος και εξέδωσε ανακοίνωση:

«Σύσσωμη η μεγάλη οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί τον χαμό του Πατέρα, της Κόρης, του Γυιού. Θρηνούμε τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Ads

Το τμήμα της Ποδηλασίας μας, η Ακαδημία μας, οι συναθλητές τους, οι γονείς τους, οι προπονητές τους, η διοίκηση, οι φίλοι, θρηνούν.
Τη φετινή χρονιά η Εβίτα και ο Ανδρέας μας άφησαν για λίγο για να αγωνίζονται με τον Κρόνο Νικαίας.

Τη φετινή χρονιά ο Γρηγόρης η Εβίτα ο Ανδρέας μας άφησαν για άλλα μέρη, μακρινά.

Η ΑΕΚ τους έχει στην αγκαλιά της…

Στη μητέρα και σύζυγο Βαρβάρα υποκλινόμαστε ευλαβικά, και της στέλνουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια από τη Μεγάλη Ενωσίτικη Οικογένειά μας».