Με τους λογαριασμούς ρεύματος να «καίνε», οργανώσεις διοργανώνουν την Πέμπτη 14 Απριλίου διαδικτυακή εκδήλωση που απευθύνεται σε ευάλωτα νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες και όσους αντιμετωπίζουν αυξημένα κόστη ενέργειας και αναζητούν λύσεις για πρόσβαση σε προσιτές και αξιόπιστες ενεργειακές υπηρεσίες.

Ads

Την εκδήλωση -που θα πραγματοποιηθεί 16:00-18:00- με θέμα «Συζητάμε για την αγορά ενέργειας και την ενεργειακή κρίση με απλά λόγια. Πώς μπορούν να προστατευθούν οι καταναλωτές;» διοργανώνουν το INZEB και η Electra Energy σε συνεργασία με το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Γραφείο Θεσσαλονίκης – Ελλάδα και την Ένωση Καταναλωτών – Η Ποιότητα Της Ζωής (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Energy Democracy Dialogues.

Στόχος της είναι να αποσαφηνίσει με απλούς όρους το πώς λειτουργεί η αγορά ενέργειας και στη συνέχεια να προτείνει λύσεις για την ενδυνάμωση, τη συμμετοχή και την ενεργειακή ανεξαρτησία των καταναλωτών. Ειδικότερα, θα εξεταστούν τα οφέλη από τους απλούς, κατανοητούς και καθαρούς λογαριασμούς ενέργειας, και παράλληλα θα παρουσιαστούν οι διέξοδοι τις οποίες προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες, όπως οι ενεργειακές κοινότητες, η αυτοπαραγωγή και η εξοικονόμηση ενέργειας.

Θα μιλήσουν ο Δημήτρης Καρδοματέας, ενεργειακός σύμβουλος, τ. γενικός διευθυντής Στρατηγικής & Ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ, η Παναγιώτα Καλαποθαράκου, πρόεδρος ΕΚΠΟΙΖΩ, η Βίκυ Τζέγκα, νομική σύμβουλος ΕΚΠΟΙΖΩ, η Κυριακή Μεταξά, υπεύθυνη προγραμμάτων στο Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, ο Δημήτρης Κιτσικόπουλος από το Electra Energy Coop, η Alice Kοροβέση, γενική διευθύντρια ΙΝΖΕΒ, και ο Ignacio Navarro, από την Greenpeace Greece. Συντονίζει ο Γιάννης-Ορέστης Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος Manifold.

Ads

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στη σελίδα της πρωτοβουλίας Energy Democracy Dialogues και στο Facebook event.