Επιχείρηση πόλωση «είδαν» στο χθεσινό ντιμπέιτ Τσίπρα – Μεϊμαράκη οι εφημερίδες που κρέμονται σήμερα στα περίπτερα. Αναδεικνύοντας διαφορετικό νικητή η καθεμία σε γενικές γραμμές σχολιάζουν πως οι δυο πολιτικοί αρχηγοί είχαν στόχο τη συσπείρωση καθώς η μάχη κορυφώνεται ενόψει των εκλογών της Κυριακής. 

Ads

«Νίκησε η πόλωση» γράφουν τα Νέα που «είδαν» συζήτηση με μηδενική συναίνεση στο ντιμπέιτ. «Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί επέμειναν στην γραμμή της πόλωσης παρά τις αναφορές στη συναίνεση και τη συνεργασία με στόχο να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους στην τελική ευθεία προς τις κάλπες» σημειώνει η εφημερίδα. 

image

image

Ads

«Επιχείρηση πόλωσης» είναι ο τίτλος του Έθνους που σχολιάζει ότι η τηλεμαχία ήταν ζωηρή σε υψηλούς τόνους. «Τη σύγκρουση και την πόλωση του προεκλογικού κλίματος στην τελική ευθεία προς τις κάλπες επιχείρησαν οι δυο μονομάχοι στο χθεσινό ζωηρό ντιμπέιτ. Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να αναδείξει τη σύγκριση του παλιού με το νέο. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επέμεινε στο επτάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει η εφημερίδα. 

image

«Τα νεύρα έκριναν τον νικητή» σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών που σχολιάζει ότι «νίκησε στα σημεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίστηκε άνετος και ψύχραιμος». «Δεν κατάφερε να κρύψει τον εκνευρισμό του ο πρόεδρος της ΝΔ τόσο μέσα στο στούντιο της ΕΡΤ όσο και κατά την αποχώρησή του από το Ραδιομέγαρο. Τα επιχειρήματα των Τσίπρα και Μεϊμαράκη δεν ήταν εξόχως διαφωτιστικά γι’ αυτό και η μάχη κρίθηκε στις λεπτομέρειες υπέρ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει η εφημερίδα. 

image

«Ντιμπέιτ – νίκη για Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ» βλέπει η Αυγή που κάνει λόγο για συντριβή Μεϊμαράκη σε συνεργασίες, χρέος και προσφυγικό. «Συμφώνησαν για το τρίτο μνημόνιο, διαφώνησαν σε όλα τα άλλα» γράφει η Καθημερινή που κάνει λόγο για σύγκρουση των Τσίπρα – Μεϊμαράκη για συνεργασίες και οικονομία. 

image

«Ψήλωσε η ΝΔ» γράφει ο Ελεύθερος Τύπος που, κάνοντας λογοπαίγνιο με το ζήτημα του ύψους των πολιτικών αρχηγών που έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ανακηρύσσει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη νικητή. Την ίδια ώρα σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας αρκέστηκε στη «συνήθη απολογία». «Κοινή τους στόχευση η υλοποίηση του νέου Μνημονίου» γράφει για το ντιμπέιτ Τσίπρα – Μεϊμαράκη ο Ριζοσπάστης. 

image

image

«Τι δεν καταλάβατε;» είναι ο τίτλος της Δημοκρατίας που σημειώνει ότι οι δυο πολιτικοί αρχηγοί δεσμεύτηκαν στην εφαρμογή του Μνημονίου. Η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της αναφέρεται στις ερωτήσεις που «τα βρήκε μπαστούνια ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ» αλλά και στις «νάρκες» που πάτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης (Παπασταύρου, Βέμπερ, βιώσιμο χρέος). Φυσικά δεν λείπει το παραλειπόμενο με το ύψος των δυο αρχηγών με την εφημερίδα να σημειώνει τα παράπονα Μεϊμαράκη για την ΕΡΤ «που ψήλωσε τον ‘κόκκινο’ Αλέξη». 

image

«Με το βλέμμα στους αναποφάσιστους» το ντιμπέιτ γράφει η Ναυτεμπορική. «Στα άκρα η πόλωση» είναι ο τίτλος της Ημερησίας που τονίζει ότι οι δυο αρχηγοί άνοιξαν τα χαρτιά τους σε ένα εκρηκτικό ντιμπέιτ.

image