«Κάποιοι στα parapolitika.gr έχουν μεγάλη φαντασία», αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, διαψεύδοντας ανάρτηση της ιστοσελίδας που κάνει λόγο για «προβληματισμό του υπουργού».

Ads

Η ανακοίνωση του Φλαμπουράρη

«Συνεχίζεται η φάμπρικα των fake news . Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της ιστοσελίδας parapoltika.gr να παραποιήσει σημειώσεις του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη», αναφέρει το γραφείο το υπουργού.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο υπουργός, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στη Βουλή για το ναυτικό ατύχημα στη Σαλαμίνα, αποτύπωνε στο χαρτί του τα βασικά σημεία των ομιλητών της ΝΔ και προστίθεται:

Ads

«Ιδιαίτερα ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης έθεσε τρία ερωτήματα:

1. Γιατί δεν παραιτείται ο υπουργός

2. Πότε θα καθαριστεί ο Σαρωνικός

3. Πότε θα αποζημιωθούν οι πληγέντες

Αυτά ακριβώς σημείωσε και ο κ. Φλαμπουράρης. Κάποιοι όμως στα parapolitika.gr έχουν μεγάλη φαντασία, αποδίδοντας τα λεχθέντα του κ. Πλακιωτάκη ως… προβληματισμό του υπουργού».

Και «προς επιβεβαίωση των παραπάνω, σας αποστέλλουμε συνημμένη σχετική φωτογραφία με τις σημειώσεις του υπουργού», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας που έδωσε στη δημοσιότητα και τη σχετική φωτογραφία με τις σημειώσεις του.

image

Τι έγραφε ο Φλαμπουράρης κατά τα parapolitika

Το σχετικό δημοσίευμα των Παραπολιτικών έγραφε: «Προβληματισμένο αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο υπουργός κρατούσε συνεχώς σημειώσεις και ένα ζουμ αποκαλύπτει τι έγραφε μεταξύ άλλων: ‘Πότε να παραιτηθεί’ “Πότε θα καθαρίσετε”».

Μετά την ανακοίνωση του υπουργού τα parapolitika επανήλθαν με νέα δημοσίευση, στην οποία διαπιστώνουν πως ο υπουργός τα επιβεβαιώνει. Γράφουν σχετικά: «Για «φάμπρικα των fake news» κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας, αναφερόμενος στο δημοσίευμά μας με τίτλο “Οι σημειώσεις Φλαμπουράρη: Πότε να παραιτηθεί’. Ωστόσο το δημοσίευμά μας δεν καταγράφει τίποτα παραπάνω από το προφανές, το οποίο επιβεβαιώνει στην ανακοίνωσή του κι ο ίδιος.
Τίποτα παραπάνω δηλαδή, από το ότι κρατούσε σημειώσεις, στις οποίες έγραφε “πότε να παραιτηθεί” και “πότε θα καθαρίσετε”».