Κριτική ακόμα και από «γαλάζια» στελέχη και δημοσιογράφους που πρόσκεινται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο δέχτηκε η κυβέρνηση για την επιλογή της να προβάλει στα social media βίντεο με λογότυπο της ΝΔ για τα έξι Rafale που παραλαμβάνει σήμερα η χώρα μας.

Ads

Σημειώνεται ότι χθες Τρίτη, 19/1, είχε προκαλέσει εντύπωση το γεγονός ότι στο βίντεο της παρουσίασης, συνολικά 40 δευτερολέπτων, εμφανίζεται το λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας στα τελευταία 5 δευτερόλεπτα.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Άρης Πορτοσάλτε σχολίασε πως «το βιντεάκι με την υπογραφή ΝΔ ή φωνάζει εκλογές ή φωνάζει λάθος. Ας το αποφασίσει το κοινό. Διότι δεν μπορεί στα Rafale να βάζεις από κάτω ΝΔ. Συγγνώμη κιόλας».

Ο δημοσιογράφος, στην ίδια εκπομπή, Δημήτρης Οικονόμου ανέφερε πως «εγώ νομίζω ότι φωνάζει το δεύτερο, το λάθος» προσθέτοντας μάλιστα ότι «ακούω ότι υπάρχει μια ενόχληση γι’ αυτό».

Ads

Επίσης, ο Άρης Πορτοσάλτε παρέμεινε «στραβωμένος» με αφορμή και την υπερπτήση των Rafale πάνω από την Ακρόπολη, ενώ απαγορεύεται να περνούν αεροπλάνα για την προστασία του μνημείου. «Είναι λάθος αυτό που κάνουν» επέμεινε, επικαλούμενος τον καθηγητή Καρύδη του ΕΜΠ, που τόνισε τον κίνδυνο για τον Παρθενώνα από τα συντονιστικά φαινόμενα που δημιουργούνται στο μνημείο.