Πορεία διαμαρτυρίας και συγκέντρωση κατά της καραντίνας η οποία τους έχει επιβληθεί πραγματοποιούν δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε δομή στο Πόρτο Χέλι.

Ads

Στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας, που στεγάζεται σε ξενοδοχείο, εντοπίστηκαν τρία νέα κρούσματα κοροναϊού σε έλεγχο 125 δείγματων, με αποτέλεσμα να μπει εκ νέου την Τρίτη σε καραντίνα.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το Πόρτο Χέλι γύρω στις 11 το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κρανίδι, με την κατάσταση να είναι ήρεμη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η διαμαρτυρία ξεκίνησε καθώς διακινήθηκε η πληροφορία ότι η νέα 14ήμερη καραντίνα δεν είναι νόμιμη.

Ads

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «Αργολικές Ειδήσεις», οι πρόσφυγες ξεκίνησαν την πορεία από το ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στο Πόρτο Χέλι κρατώντας πανό με το σύνθημα «Galaxy no corona», συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας.

Είναι η δεύτερη φορά που η συγκεκριμένη δομή, στην οποία φιλοξενούνται περίπου 500 άτομα, μπαίνει σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στον συγκεκριμένο πληθυσμό.

Αυτή τη φορά όμως σε καραντίνα δεν μπαίνει ολόκληρος ο δήμος Ερμιονίδας αλλά μόνο η δομή, ενώ κάτοικοι και δημοτική αρχή ζητούν το κλείσιμο της δομής και την απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από την περιοχή.