Να μην κάνει δεκτή καμία τροπολογία βουλευτών αποφάσισε η κυβέρνηση, απαντώντας, έτσι, στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί ψήφισης «ρουσφετολογικών και φωτογραφικών» τροπολογιών της τελευταίας στιγμής. 

Ads

Από την Ολομέλεια, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος, κατέστησε σαφές ότι δεν γίνεται δεκτή καμία βουλευτική τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στα νομοσχέδια για την κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν για την προστασία του περιβάλλοντος και την Κύρωση του Πρωτοκόλλου της Ναγκόγια σχετικά με την πρόσβαση στους γενετικούς πόρους και τον δίκαιο και ισότιμο καταμερισμό των οφελών που απορρέουν από τη χρησιμοποίησή τους, στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιοποικιλότητα.

Συγκεκριμένα, ο Σ. Φάμελλος επισήμανε ότι το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να μην γίνουν αποδεκτές οι βουλευτικές τροπολογίες. «Αυτή είναι η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και η γραμμή μας» τόνισε και συνέχισε κάνοντας λόγο για ανάγκη προστασίας της κυβέρνησης έναντι της άσκησης κακοπροαίρετης κριτικής από συγκεκριμένους κύκλους προκειμένου να επηρεαστεί το εκλογικό σώμα. Στις επισημάνσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πως υπάρχουν κρίσιμες τροπολογίες  με κοινωνικό πρόσημο, όπως η παράταση ενός χρόνου για το κτηματολόγιο και η παράταση χρόνου για όσους δουλεύουν στην καθαριότητα καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουν οι δήμοι χωρίς προσωπικό μέχρι να γίνει η πρόσληψη των 8.500 μόνιμων υπαλλήλων. Ο κ. Φάμελλος σημείωσε πως αυτές οι τροπολογίες, που κανείς δεν μπορεί να τις χαρακτηρίσει «ρουσφετολογικές» και «φωτογραφικές», θα εξεταστούν από τους υπουργούς και θα προωθηθούν με απόφασή τους. 

Νωρίτερα, ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος συνέκρινε τη διαφορά δημοκρατικού ήθους ανάμεσα στη σημερινή κυβέρνηση και τους προκατόχους της. «Η διαδικασία που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι απόλυτα συνεπής με το συνταγματικό πλαίσιο και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες» είπε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «Αν όμως τίθεται θέμα ηθικής, ας κρίνουμε τα εξής: Το 2014, όταν διαπιστώθηκε η αναντιστοιχία της κυβέρνησης με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ο κ. Σαμαράς προχώρησε στον ορισμό επιτρόπου στην Ε.Ε. αλλά και στον ορισμό διοικητή της ΤτΕ ενώ στη δική μας κυβέρνηση ο πρωθυπουργός μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών επέδειξε υψηλό δημοκρατικό ήθος και ανακοίνωσε την προσφυγή στις κάλπες».

Ads