Κινητοποιήσεις των φοιτητών πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κατά του νέου νόμου πλαίσιο για τα ΑΕΙ και της εισόδου της Αστυνομίας στους χώρους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ads

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε πορεία προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με συνθήματα κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας και του νέου νόμου – πλαίσιου για την ανώτατη εκπαίδευση.

Την ίδια στιγμη στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φοιτητών του ΑΠΘ έξω από την πρυτανεία του ιδρύματος για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Ήδη από το πρωί φοιτητές περιφρουρούν τις σχολές που τελούν υπό κατάληψη, ενώ παρά την δυνατή βροχή διαδήλωσαν στο ΑΠΘ αναρτώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του πανεπιστημιακού ασύλου.

Tο φοιτητικό κίνημα βρίσκεται σε συναγερμό από τα ξημερώματα, προκειμένου να αποτρέψει την αστυνομοκρατία στα ΑΕΙ.

Ads

Ο σοβαρός τραυματισμός φοιτητή από αστυνομικούς στην Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια αντίστοιχης διαμαρτυρίας, αύξησε την μαζικότητα των αντιδράσεων στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Μάλιστα από τα ξημερώματα της Παρασκευής, εκατοντάδες φοιτητές, μαζί με εργαζόμενους και άλλους πολίτες, βρίσκονται στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου, εντός του Πολυτεχνείου, αλλά και στα άλλα ΑΕΙ όπου σχεδιάζεται παρουσία των ΟΠΠΙ (Πολυτεχνειούπολη, ΑΣΟΕΕ και ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη).

Η συγκέντρωση στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης έχει συνθήματα, όπως «Το αίμα φοιτητή που χύθηκε στο χώμα, θα ρίξει την κυβέρνηση μ’ ενότητα κι αγώνα», «η νέα γενια έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται, ούτε προσκυνά», «Νίκη Κεραμέως δεν βάζουμε μυαλό το άσυλο για σένα θα γίνει Βατερλώ», «Αυτή η κρότου λάμψης δεν έπεσε τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία», «Ο Γιάννης Ντουσάκης είμαστε όλοι εμείς, να γίνει η οργή μας ποτάμι ανατροπής».

image

image

image

image

image

image