Στεφάνι για την 48η επέτειο από την εξέγερση εναντίον της Χούντας κατέθεσαν δεκάδες διανομείς ντελίβερι, που εργάζονται στις εταιρείες efood και τη Wolt, οι οποίοι έφτασαν το μεσημέρι με μοτοπορεία στο Πολυτεχνείο.

Ads

Φοιτητές αλλά και πλήθος κόσμου που ήταν συγκεντρωμένοι έτσι ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς του Πολυτεχνείου, τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και συνθήματα, όπως «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη, μπορείς, χωρίς αφεντικά», και «Φοιτητές-εργατιά μια φωνή και μια γροθιά».

Στη συνέχεια οι απεργοί διανομείς με μοτοπορεία έφτασαν στο υπουργείο Εργασίας για να συναντηθούν το υπουργείο και τον ΕΦΚΑ για τα μέτρα προστασίας και τα ασφαλιστικά δικαιώματα, μετά την απεργία του κλάδου που πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοέμβρη, με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων από τις πλατφόρμες «efood» και «Wolt». Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχε και το νέο επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων «efood» στην Αττική.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ν. Αττικής καταγγέλλει την πρακτική της εργοδοσίας στην «efood» που συνεχίζει να στέλνει παραγγελίες στους διανομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη στάση εργασίας και μηνύματα με τα οποία τους ρωτά αν θα τις αποδεχτούν. Σε τηλεφωνική παρέμβαση, μάλιστα, του Συνδικάτου η απάντηση της εταιρείας ήταν πως «έχει κολλήσει το σύστημα».