Μαζικό «παρών» δίνουν χιλιάδες πολίτες, φοιτητές, φορείς, συλλογικότητες, παρατάξεις και κόμματα στο κέντρο της Αθήνας για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ads

Οι πύλες του του Πολυτεχνείου έκλεισαν στη 1 το μεσημέρι, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Πατησίων, Χαυτεία, Σταδίου, Πλατεία Συντάγματος και οι υπόλοιποι δρόμοι που οδηγούν στην αμερικανική πρεσβεία θα παραμείνουν κλειστοί έως ότου ολοκληρωθεί η πορεία μνήμης.

Mε εντολή της ΕΛ.ΑΣ., οι σταθμοί του Μετρό Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο έκλεισαν στις 14:00 και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Επί ποδός στην Αθήνα βρίσκονται περίπου 5.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και ομάδες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πέρα από την αυξημένη παρουσία αστυνομικών γύρω από το Πολυτεχνείο και την αμερικανική πρεσβεία ιδιαίτερα μέτρα έχει λάβει η ΕΛΑΣ και για την προστασία της πρεσβείας του Ισραήλ, λόγω του πολέμου στην Γάζα.

Ads
© ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSΙ

Όλες οι εξελίξεις στο Liveblog του tvxs.gr: