Παραλείψεις και ενέργειες αντίθετες προς το δημόσιο συμφέρον διαπίστωσε ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, Βαγγέλης Βασιλάκος, για το θέμα των υποβρυχίων, όπως υποστήριξε σήμερα κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής. Οι παραλείψεις αφορούν το διάστημα από τον Απρίλιο του 2006 έως τον Οκτώβριο του 2010, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ads

Η Επιτροπή Εξοπλιστικών διερευνά την εξέλιξη των συμβάσεων για τα γερμανικά υποβρύχια από το 2002 μέχρι το 2009, καθώς και την υλοποίηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

Στην πολύωρη κατάθεσή του ο κ. Βασιλάκος, φέρεται να έκανε έκανε λόγο για «προβληματικά swaps» σε προμήθειες και για συμβόλαια που συντάσσονταν από τις προμηθεύτριες εταιρείες και όχι από τις υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ευτύχιο Δαμιανάκη, και από άλλους βουλευτές.

Ads

Ο κ. Βασιλάκος, υποστηρίζεται πως χαρακτήρισε εικονικές τις 12 από τις 24 συμφωνίες των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, σημειώνοντας ότι οι έλεγχοι ήταν πλημμελείς, ενώ υπήρξαν πιθανές υπερτιμολογήσεις.