Με την έξοδο της χώρας από την κρίση συνδύασε την ψήφιση, από τη Βουλή, του πολυνομοσχεδίου, την προσεχή Κυριακή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, στη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος και σε μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Επιπλέον δήλωσε ότι την Κυριακή θα ανακοινωθεί η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου της «Ελιάς», ενώ επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ. «Άκουσα κάποιους λεβέντες και μάγκες που θέλουν κούρεμα του χρέους. Αυτό το έχουμε ήδη κάνει», ανέφερε.

Ads

Ο Ευ. Βενιζέλος σημείωσε ότι στο νομοσχέδιο αποτυπώνεται η συμφωνία με τους εταίρους- δανειστές, που είναι η «τελική συμφωνία» η οποία οδηγεί τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Υποστήριξε επίσης ότι αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή είναι πολύ σημαντικό, γιατί θα σημάνει την είσοδο της χώρας στην «κανονικότητα». Αυτό σημαίνει, όπως ανέφερε, ότι η χώρα αποκαθιστά την υπερηφάνεια και κυρίως την ανεξαρτησία της.

Επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η στρατηγική εφόδου του κάηκε στα αποδυτήρια». «Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει με τις νέες ξεπερασμένες δυνάμεις της μεταπολίτευσης», υποστήριξε, σημειώνοντας ότι «αυτοί γέρασαν πριν προλάβουν. Από τη στρατηγική της εφόδου πάνε στην απαξίωση». Τέλος, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι λειτουργεί ως «εθνική πέμπτη φάλαγγα» εναντίον της χώρας.

Κασσής: Αυτά που ακούγονται δεν έχουν καμία σχέση με τη συμφωνία

Ads

Αυτά που ακούγονται δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συμφώνησε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη, σε ό, τι αφορά το θέμα του γάλακτος, ανέφερε το πρωί της Παρασκευής  ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1. «Θα μπορούσατε να καλέσετε τον κ. Τσαυτάρη να σας εξηγήσει», πρόσθεσε.

Λοβέρδος: Να παραιτηθεί ο Χατζηδάκης

Την παραίτηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη ζήτησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, υποστηρίζοντας ότι έμπλεξε την ελληνική κοινωνία σε μία άνευ λόγου περιπέτεια, ενώ κατέστησε οιονεί μνημονιακή υποχρέωση θέματα που δεν έπρεπε.

Πάντως δήλωσε ότι ότι ο ίδιος θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, σημειώνοντας ότι οι νέες ρυθμίσεις που έγιναν κατόπιν παρεμβάσεων άλλων υπουργών, δημιουργούν ένα νέο πλαίσιο που δεν επιτρέπουν στον Κ. Χατζηδάκη να παραμείνει στη θέση του.

«Χατζηδάκης ρώτησε, Χατζηδάκης απάντησε, Χατζηδάκης αξιολόγησε. Ενέπλεξε όλη την ελληνική πολιτική σκηνή σε μια περιπέτεια άνευ λόγου και τώρα, με πρωτοβουλία του κ. Τσαυτάρη που άλλαξε το πλαίσιο, είναι μείζον θέμα η παραμονή του στην κυβέρνηση, πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α. Λοβέρδος, κατά τη συζήτηση  στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.