«Για όσους με ήξεραν ή με ξέρουν, δεν ήταν απρόσμενη η δήλωση» είπε σήμερα το πρωί, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας μιλώντας στην ΕΡΤ για τη θέση του όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ads

Ο κ. Πολύδωρας επικαλέστηκε μάλιστα, το άρθρο 15, παράγραφος 2 του Συντάγματος.

«… Έβλεπα την κηδεμονία και την τρομοκρατία που κάνουν αυτοί (σημ. στα ιδιωτικά κανάλια)… κρατάω σημειώσεις και βλέπω τι ρόλο παίζουν… Το ίδιο έκανε και ο Καραμανλής…» είπε.
Και συνέχισε: «Ήμουν δέκα χρόνια στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και παλεύαμε, εγώ τίμια, οι άλλοι υπεκρίνετο εκεί πέρα, ότι πρέπει να βάλουμε μία τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Και κάτι σταματούσε την κίνηση να βάλουμε μία τάξη…»

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο «τί;» ο κ. Πολύδωρας απάντησε: «Όταν ήταν βολεμένοι και εκχωρημένοι στους νταβατζήδες και άρχοντες της ραδιοτηλεόρασης. Το Σύνταγμα λέει η Ραδιοφωνία και η Τηλεόραση  τελούν υπό τον άμεσο έλεγχο του κράτους, άρθρο 15, παρ. 2… Και έρχεται τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση, το πρώην κόμμα μου και δεν συναινεί να φτιάξουν και να ανανεώσουν και να τεθεί σε λειτουργία το ΕΣΡ… Κι αυτό είναι ένα μπλοκάρισμα στη διαδικασία… Διαγωνισμός θα είναι. Να φροντίσουν τα κόμματα να παρακολουθήσουν την εγκυρότητα  και τη νομιμότητα και τη συνταγματική ευταξία αυτού του Διαγωνισμού…»

Χαιρετίζω την επίσπευση του Νίκου Παππά

«Ασφαλώς και χαιρετίζω την επίσπευση του Νίκου Παππά, γιατί δεν μπορεί ένα κράτος να περιέρχεται σε αδράνεια και σε παραλυσία, επειδή η αντιπολίτευση…»

Ads

Για τον Κώστα Καραμανλή

Ερωτηθείς δε, για τον Κώστα Καραμανλή και την αναφορά στο όνομα του, ο κ. Πολύδωρας απάντησε «Αυτός δεν έβαλε τη λέξη ‘νταβατζήδες’;», ενώ όσον αφορά τη στάση του πρώην προέδρου της ΝΔ στην ψήφιση του νομοσχεδίου απάντησε: «Πιθανότητα θα συνταχθεί με το κόμμα του και θα πει δεν ψηφίζω την τροπολογία…»