Συναγερμός σήμανε σήμερα σε ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία μετά την επιβεβαίωση δεκάδων κρουσμάτων κοροναϊού σε ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό δύο ιδιωτικών κλινικών στην Αττική.

Ads

Μάλιστα, φανερά ενοχλημένοι και εκνευρισμένοι εμφανίστηκαν οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, χρεώνοντας την εμφάνιση κρουσμάτων στην αμέλεια των υπεύθυνων της κλινικής, ενώ αργότερα ασκήθηκε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις δύο υποθέσεις.

Συγκεκριμένα, η μία υπόθεση αφορά την ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι, όπου τρεις ηλικιωμένοι που βρέθηκαν θετικοί στον ιό κατέληξαν και περίπου 30 κρούσματα κοροναϊού ιχνηλατήθηκαν. Στα κρούσματα περιλαμβάνονται πολλοί αιμοκαθαρόμενοι, αλλά και υγειονομικοί υπάλληλοι και άλλοι ασθενείς. Η δεύτερη υπόθεση αφορά την κλινική Κασταλία στη Γλυφάδα, όπου σύμφωνα με τον Ν. Χαρδαλιά εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού. Κατόπιν αυτού ελέγχονται μαζικά οι 300 τρόφιμοι και οι 170 εργαζόμενοι. Αρχικά αναφέρθηκε πως το τρίτο θύμα του κοροναϊού ήταν απο την κλινική Κασταλία, ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και τα τρία θύματα ήταν από την κλινική «Ταξιάρχαι». 

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών ανέθεσε σε εισαγγελικό λειτουργό την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, τόσο για την κλινική στο Περιστέρι, όσο και για την κλινική στην Γλυφάδα, με εντολή να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος. Η εντολή του κ. Ιωαννίδη είναι να ερευνηθεί αν οι υπεύθυνοι των δύο κλινικών παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα.

Ads

Ο Σ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σχεδόν οργισμένος στις δυο αυτές περιπτώσεις, όπου όπως είπε «δεν υπήρξε η αντίστοιχη επαγρύπνηση που θα περιμέναμε από ευαισθητοποιημένους υγειονομικούς, έγινε το κακό. Δεν είναι δυνατό να χαλαρώνουμε και να χάνουμε την επαγρύπνησή μας και να ανάβουν συνεχώς εστίες μετάδοσης. Η απρόσεκτη συμπεριφορά των λίγων είναι άδικη για όλους όσοι προσέχουν..Στεναχωριέμαι να λέω πως απρόσεκτες συμπεριφορές οδηγούν σε εστιακές αναζωπυρώσεις. Αν συνεχίσουμε έτσι, δεν θα ησυχάσουμε». Ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε πως «οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και πειθαρχικά» και κάλεσε όσους εργάζονται σε τέτοιες δομές να τηρούν κάθε πρωτόκολλο.