Δεν απέφυγε πάλι τον πειρασμό των fake news η ΝΔ με αφορμή αυτή τη φορά την πρόσφατη περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Πειραιά,  κατά τη διάρκεια της οποίας ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνάντησε έναν πωλητή της «Σχεδίας» και έσπευσε να αγοράσει το περιοδικό.

Ads

Λίγο αργότερα, το ενημερωτικό σημείωμα της Πειραιώς υποστήριζε ότι  «ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, ο κ. Μητσοτάκης έκανε μία στάση για να πάρει από έναν πωλητή το γνωστό περιοδικό «Σχεδία», το οποίο στηρίζει άστεγους συμπολίτες μας. “Το ξέρω Πρόεδρε ότι μας στηρίζετε. Δεν είναι η πρώτη φορά που αγοράζετε τη Σχεδία και μάλιστα από μένα”, του είπε ο πωλητής».

image

Δυστυχώς για τους ιθύνοντες του γραφείο τύπου της ΝΔ τους παραπάνω ισχυρισμούς έσπευσε να διαψεύσει μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra ο ίδιος ο άστεγος πωλητής του περιοδικού «Σχεδία» σημειώνοντας χαρακτηριστικά:   «Ούτε ότι σας στηρίζουμε, ούτε τίποτα άλλο. Είμαι δημοκράτης, δε χαμπαριάζω, γι’αυτό κάνω τη διάψευση. Είναι μυθεύματα, τα διαψεύδω. Δεν είπα ποτέ τέτοιες κουβέντες».

Ads

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «εγώ επί προσωπικού, στον πρόεδρο της ΝΔ, δεν έχω ξαναπουλήσει το περιοδικό».