Γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν έχει εκδώσει (ακόμη;) ανακοίνωση για την δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα; Γιατί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δεν βρήκε κάτι να πει για το θέμα και μάλιστα να καταδικάσει τη βία χωρίς “ναι μεν αλλά” και “αστερίσκους”, όπως αρέσκεται να ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν πρόκειται για κατάληψη κτιρίου ή ο,τιδήποτε παραπέμπει στον αντιεξουσιαστικό χώρο; Γράφει η Αγγελική Σπανού

Ads

Ο Guardian προειδοποεί ότι η Χ. Α. θέλει να γυρίσει τη χώρα στον εμφύλιο περιγράφοντας την πρώτη μεγάλη επίθεση εναντίον πολιτικών αντιπάλων με ρόπαλα και λοστούς. Μάλιστα η βρετανική εφημερίδα θυμίζει ότι “σχολιαστές έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται εάν η συντηρητική κυβέρνηση θα έπρεπε να συνεργαστεί με την Χρυσή Αυγή, καθώς οι απόψεις τους σε θέματα δημόσιας τάξης, είναι ενοχλητικά ίδιες”.

Προφανώς ο Guardian παραπέμπει στο σχόλιο που έκανε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σε συζήτηση που ακολούθησε μετά την παρουσίαση της δημοσκόπησης της Public Issue: “Αφού καλείτε εσείς, κ. Μηλιέ, το ΚΚΕ για συνεργασία, να δείξετε ανοχή σε τυχόν συνεργασία της Ν.Δ. με τη Χρυσή Αυγή, τη σοβαρή Χρυσή Αυγή βέβαια”.

Παρά τη θύελλα αντιδράσεων στα social media, παρόλο που έγραψε κύριο άρθρο η Αυγή και σημαντικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν τη συζήτηση, η Νέα Δημοκρατία και πάλι δεν άρθρωσε λέξη ούτε εξέφρασε την άποψή της πάνω σε έναν προβληματισμό που πριν από λίγους μήνες είχε καταθέσει ο Βύρων Πολύδωρας. Στην ερώτηση αν θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με άλλα κόμματα, ακόμα και με την Χρυσή Αυγή, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε την 1/7 στον ρ.σ Real fm: «Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για την Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από 1 εκ. και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης».

Ads

Και όλα αυτά ενώ το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο παραμένει στο ράφι, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τ. Μπαλτάκος ποτέ δεν διέψευσε επίσημα δημοσιεύματα που τον έφεραν να ενθαρρύνει μια συνεργασία της “όλης δεξιάς”, ο πρώην γραμματέας της ΝΔ και πρώην υφυπουργός είχαν καταψηφίσει την άρση ασυλίας του Κασιδιάρη, στην πλειοψηφία της η γαλάζια Κ.Ο είχε μανία κατάργησης του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια και άλλα πολλά.

Η εικόνα συμπληρώνεται από την υψηλή δημοτικότητα του Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος επαινείται ακόμη και εκτός ΝΔ ως “doer” και είναι το πλέον εξωστρεφές πρόσωπο της κυβέρνησης που εκφράζει τον “ευρωπαϊσμό” της. Και από τις προσεκτικές κινήσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Μάκη Βορίδη, για τον οποίο βουλευτές της ΝΔ λένε ότι έχει ηγετικές φιλοδοξίες και οργανώνεται.

Γνωρίζουμε ήδη ότι η Χ.Α θα τα δώσει όλα για μια καλή επίδοση στη μάχη της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Γίνονται μετρήσεις και δεν έχει νόημα να αναφέρει κανείς τα αποτελέσματά τους γιατί κάποιες φορές οι εντυπώσεις παράγουν δυναμική.

Το βέβαιο είναι ότι ο λύκος ετοιμάζεται για τη μεγάλη επίθεση στα πρόβατα και κανείς δεν πιστεύει τον βοσκό που φωνάζει για βοήθεια, επειδή -πράγματι- είπε πολλά ψέματα στο παρελθόν.