Κλειστό δείπνο 45 ατόμων διοργανώνει με αφορμή τη συμπλήρωση των 85 χρόνων ο Λεωνίδας Κύρκος, στο οποίο αναμένεται να πραγματοποιήσει πολιτική παρέμβαση για τις εξελίξεις στη χώρα.

Ads

Στους καλεσμένους του κ. Κύρκου θα περιλαμβάνονται προσωπικότητες από την πολιτική, την πολιτιστική και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς αναμένεται «να καταθέσει ανοιχτά τις απόψεις του για το μέλλον του τόπου, αλλά και για την αναγκαιότητα επίτευξης μιας μίνιμουμ συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων που θα διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή των κοινωνικών αγώνων», σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο κ. Κύρκος θα αναλύσει και τις προτάσεις του για την οικονομία, την Παιδεία, για το μέτωπο της βίας και της τρομοκρατίας, ενώ θα επαναλάβει την πρότασή του για κυβέρνηση συνεργασίας της Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται και με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Εκ Βαθέων», καθώς και στο δείπνο που θα λάβει χώρα στην «Αίγλη» του Ζαππείου έχουν προσκληθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς.

Ads

Ακόμη από την κυβέρνηση έχουν προσκληθεί οι κ.κ. Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Χρυσοχοΐδης. Θ. Πάγκαλος, Α. Λοβέρδος, Ευαγ. Βενιζέλος και οι κυρίες Α. Διαμαντοπούλου και Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Επίσης για λόγους συμβολισμού θα είναι παρόντες η επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν και πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Μαρία Δαμανάκη, καθώς και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην στέλεχος της Αριστεράς κ. Μίμης Ανδρουλάκης. Από τον Συνασπισμό έχουν προσκληθεί τέσσερα στελέχη, οι βουλευτές Φ. Κουβέλης και Δ. Παπαδημούλης, καθώς και τα στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς Σπύρος Λυκούδης και Δημήτρης Χατζησωκράτης. Ακόμη από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κληθεί ο Μανόλης Γλέζος. Από τον χώρο του πολιτισμού έχουν κληθεί ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Παντελής Βούλγαρης, ενώ από την ακαδημαϊκή κοινότητα θα παρευρεθούν οι κ.κ. Νίκος Αλιβιζάτος και Γιάννης Βούλγαρης.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η πρόσκληση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο δείπνο εκφράζει την επιθυμία του Λεωνίδα Κύρκου να σηματοδοτήσει την ανάγκη να υπάρξει απ΄ όλες τις πολιτικές δυνάμεις συναίνεση για κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής ζωής, ειδικά στην παρούσα ιδιαίτερα κρίσιμη για τον τόπο περίοδο. Στο ίδιο πνεύμα, ο κ. Κύρκος αναμένεται να αναφερθεί στο βιβλίο του «Στιγμές 3», όπου γίνεται λόγος για στους στόχους του έθνους και στις προσπάθειες για την διαμόρφωση μιας μεγάλης μεταρρυμιστικής πολιτικής με την αποφυγή εντάσεων. Από τη Νέα Δημοκρατία έχουν προσκληθεί επίσης ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.