Τη διαφωνία του με την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για τον οδικό χάρτη διεξαγωγής συνεδρίου και της εκλογής νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ads

Μιλώντας με δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, υποστήριξε χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να γίνει εκλογή νέου προέδρου μέσα στον Αύγουστο ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, χωρίς να έχουν συζητηθεί αναλυτικά οι προτάσεις τους σε ένα σωρό ζητήματα.

Ο ίδιος, μάλιστα, προανήγγειλε την παραίτησή του από μέλος της Πολιτικής Γραμματείας κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 15 και 16 Ιουλίου, υποστηρίζοντας πως τα όργανα με τη σημερινή τους μορφή, μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, δεν εκφράζουν τους πραγματικούς συσχετισμούς μέσα στο κόμμα.

Επιπλέον, χαρακτήρισε απαράδεκτο το να μην εκλεγεί εκ νέου γραμματέας και αναπληρωτής γραμματέας, δεδομένου ότι είχαν ψηφιστεί με εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία, αλλά και νέα Πολιτική Γραμματεία. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι αυτό πρέπει να γίνει στην Κεντρική Επιτροπή στις 15-16 Ιουλίου.

Ads

Ο ίδιος άλλωστε δήλωσε στην ΕΡΤ πως πρότεινε να υπάρξει μια μεταβατική ηγεσία, ένας αριθμός δηλαδή αναπληρωτών του Αλέξη Τσίπρα, πρόταση που καταψηφίστηκε.

Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα τόνισε: «Η δική μου η πρόταση ήταν να πάει η εκλογή του προέδρου και οι προσυνεδριακές διαδικασίες αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές»
«Δεν μπορούμε να πάμε να εκλέξουμε στην τούρλα του Σαββάτου, δηλαδή τέλη Αυγούστου, Σεπτέμβριο» κατέληξε.