Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια, με την αστυνομία να ανακοινώνει νωρίτερα την σύλληψη ενός 17χρονου και σην ταυτοποίηση άλλων δύο εκ των δραστών.

Ads

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και ήταν το πρόσωπο που τράβηξε βίντεο του ξυλοδαρμού του Γιάνη Βαρουφάκη, με αποτέλεσμα να σπάσει τη μύτη του και να του τοποθετηθεί νάρθηκας.

Η προσαγωγή του 17χρονου έγινε στο Μαρούσι και οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν αν ήταν μεταξύ των ατόμων που χτύπησαν τον γραμματέα του ΜέΡΑ25. Όπως αναφέρεται, είναι γνωστό πρόσωπο για «συμμετοχή σε επεισόδια».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έπεσε θύμα ξυλοδαρμού έξω απο εστιατόριο της περιοχής των Εξαρχείων, και αναφερόμενος στο γεγονός σε σχετική ανάρτησή του, δήλωσε πως δράστες της επίθεσης εναντίον του ήταν μπράβοι της νύχτας.

Ads

Από την μεριά του, ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στο twitter έσπευσε να υποστηρίξει  ότι τα μέλη της ομάδας των αναρχικών που χτύπησαν τον Γιάνη Βαρουφάκη ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία.

Μάλιστα, η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι σε αρκετά έντονο ύφος, ενώ φαίνεται να βάλλει εμμέσως κατά του ίδιου του γενικού γραμματέα του ΜέΡΑ25 για τα όσα ανέφερε περί μπράβων της νύχτας

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έγραψε χαρακτηριστικά:

«Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από της ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες της επίθεσης στον Προεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν δεν βολεύει κάποιους…»

Ανταπαντώντας ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αποπροσανατολιστική σπέκουλα» την ώρα που η χώρα θρηνεί τους 57 νεκρούς των Τεμπών.

«Τώρα θρηνούμε τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Η νεολαία είναι στους δρόμους για να φέρει ένα καλύτερο αύριο στη χώρα. Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω. Ο τραυματισμός μου να εξιχνιαστεί από την Δικαιοσύνη. Έως τότε, η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα» έγραψε συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25.