Αυγά, ντομάτες, πορτοκάλια, σκουπίδια… ακόμη και κάδο ολόκληρο πέταξαν πολίτες στο Δημαρχείο Ζακύνθου. 

Ads

Αφορμή για το επεισόδιο η δραματική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, κυρίως, από τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πρόβλημα υπάρχει με το ΧΥΤΑ του Σκοπού. Εδώ και είκοσι ημέρες είναι κλειστός – και παράνομος. Την περασμένη Πέμπτη μάλιστα απειλήθηκαν επεισόδια κατά την επιχείρηση μεταφοράς απορριμμάτων εκεί.

«Ήταν περίπου εβδομήντα με ενενήντα άτομα που, παρακινούμενα, διέπραξαν αυτές τις πράξεις» δήλωσε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, για της διαμαρτυρίες. 

Εμμένει επίσης υπέρ της χρήσης του ΧΥΤΑ Σκοπού, για το διάστημα των επόμενων δύο, τριών μηνών, μέχρι να ξεκινήσουν όλες οι διαδικασίες για τη μεταβατική διαχείριση των απορριμμάτων.

Ads

«Αναμένουμε, το έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να προβούμε στην προμήθεια των μηχανημάτων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και το έγγραφο από την Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση για τη σχετική αδειοδότηση της μεσοπρόθεσμης λύσης», υποστήριξε ο δήμαρχος Ζακύνθου.

image

Την ίδια ώρα, ο Ιατρικός Σύλλογος Ζακύνθου, με ανακοίνωσή του, ζητά από τις τοπικές αρχές και την κεντρική εξουσία να βρουν άμεσα λύση.

Εντωμεταξύ το ΚΕΕΛΠΝΟ έστειλε οδηγίες στο υγειονομικό στη Ζάκυνθο προκειμένου να γίνει ψεκασμός και απολύμανση στους σωρούς των απορριμμάτων, επισημαίνοντας τους σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, σε περίπτωση που δεν εφαρμοστούν οι οδηγίες.