Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πάνο Καμμένο, με φόντο όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του στον Ant1 ο πρώην υπουργός Άμυνας και πρώην πρόεδρος των ΑΝΕΛ για τη διαπραγμάτευση του 2015, τη Συμφωνία των Πρεσπών, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ads

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε αποδεχθεί την πρόταση Σόιμπλε, ο οποίος μετά το δημοψήφισμα εισηγήθηκε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Αναφερόμενος στην 17ωρη διαπραγμάτευση που κατέληξε στη συμφωνία για το 3ο μνημόνιο, ο πρώην πρόέδρος των ΑΝΕΛ  υποστήριξε ότι αυτή έγινε με παρέμβαση Ομπάμα στον Ολάντ.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι ήταν παγίδα που μπήκε στον Αλέξη Τσίπρα, με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης.

ΣΥΡΙΖΑ κατά Καμμένου: Κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας για να εξυπηρετήσει επιδιώξεις του

Ads

Απαντώντας το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επετέθη στον Πάνο Καμμένο κάνοντας λόγο για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

«Ο Πάνος Καμμένος έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιεί τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα του 2015 και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Έχει επίσης το δικαίωμα να εμφανίζει τον εαυτό του ως αλάνθαστο πρωταγωνιστή και να κατηγορεί άλλους», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Εκείνο που δεν έχει το δικαίωμα να κάνει είναι να κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Να παραμορφώνει τα γεγονότα του χτες για να εξυπηρετήσει τις όποιες επιδιώξεις του σήμερα. Να επικαλείται ως γεγονότα δικές του κατασκευές. Και τελικά να μη δείχνει στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην αλήθεια για την πιο δύσκολη ιστορική περίοδο της Ελλάδας τα χρόνια της μεταπολίτευσης».

Επιμένει ο Πάνος Καμμενος
 
Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος επανήλθε στο ζήτημα παραθέτοντας σε ανάρτησή του φωτογραφία, στην οποία εμφανίζεται ο ίδιος σε εστιατόριο να κάθεται με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Παππά και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

«25/6/2015 hotel the hotel Bruxelles επειδή το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταληφθεί από πρώην ΠΑΣΟΚ και με προκαλεί την επόμενη φορά θα αναρτήσω και τα βίντεο και τα μηνύματα η ας ρωτήσουν τον Πρέσβη Λευτέρη Καράγιαννη και τον Νίκο Παππά ..κρίμα ….», αναφέρει ο κ. Καμμένος στην ανάρτηση.