Την έντονη αντίδραση του Γιάννη Στουρνάρα προκάλεσε δημοσίευμα σχετικά με δουλειές που έπαιρνε η σύζυγός του επί υπουργίας του και με παρέμβασή του ώστε να παρεμποδιστεί η δικαστική έρευνα σε βάρος της.

Ads

Ειδικότερα σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Hot Doc», η Λίνα Νικολοπούλου, επί υπουργίας του κ. Στουρνάρα, λάμβανε συστηματικά διάφορες δουλειές από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον ΕΟΦ και μάλιστα οι εν λόγω συμβάσεις αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας, ακόμη και από την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος και το ΣΔΟΕ. Ωστόσο τα επίσημα πορίσματα χάθηκαν και εξακολουθούν να αγνοούνται μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με το περιοδικό, αυτός ήταν και ο λόγος που οδήγησε στην έρευνα των γραφείων της εταιρείας της κ. Νικολοπούλου.

«Συνολικά τέσσερις έρευνες, που συμπεριλάμβαναν την κυρία Στουρνάρα ως ερευνώμενο πρόσωπο ή την αφορούσαν αποκλειστικά σε σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ, φαίνεται να έχουν χαθεί ή ματαιωθεί, όσο ο σύζυγός της είναι υπουργός», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας χαρακτηρίζει «παραληρηματικό» και «συκοφαντικό» το δημοσίευμα και υποστηρίζει πως τα έργα στα οποία αναφέρονται τα δημοσιεύματα, κατοχυρώθηκαν στην εταιρεία της συζύγου του, πριν γίνει υπουργός και κατόπιν διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού. Διευκρινίζει επίσης, ότι τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου και της συζύγου του, όπως και ο τρόπος απόκτησής τους, περιλαμβάνονται αναλυτικά στις δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Ads

«Κάποιοι αισθάνονται ότι απειλούνται ή ότι χάνουν προνόμια που δολίως είχαν αποκτήσει» αναφέρει ο Γιάννης Στουρνάρας και προσθέτει ότι «η Τράπεζα της Ελλάδας και ο διοικητής της μένουν έξω από πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες». «Θα συνεχίσουν το έργο τους, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό για ορισμένους» προστίθεται σχετικά. «Όσοι επιμείνουν σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης να γνωρίζουν ότι το επόμενο ραντεβού τους θα είναι με τη Δικαιοσύνη, στην οποία άλλωστε η οικογένεια του κ. Στουρνάρα έχει ήδη καταφύγει με αγωγές και μηνύσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

Απάντηση και από τη σύζυγο Στουρνάρα

Τη δική της απάντηση στο δημοσίευμα του περιοδικού «Hot Doc» για τις συμβάσεις της εταιρείας της με το ΚΕΕΛΠΝΟ, δίνει η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου. Σύμφωνα με την ίδια, η Mindwork Business Solutions – όπως κάθε εταιρεία – υπόκειται σε τακτικούς και έκτακτους ελέγχους νομιμότητας των δραστηριοτήτων της, ιδίως όταν αυτές αφορούν συμβάσεις με φορείς του δημοσίου. Πορίσματα εκδίδονται και, εφόσον προκύψει κάτι επιλήψιμο, επιλαμβάνεται η δικαιοσύνη στο πλαίσιο των κανόνων του κράτους δικαίου.

Η εταιρεία μου – τονίζει η κα Νικολοπούλου – ήταν πάντα στη διάθεση των ελεγκτικών αρχών χωρίς να αποκρύψει ποτέ κανένα στοιχείο, και διαμηνύει ότι «έως σήμερα ποτέ δεν έχει στοιχειοθετηθεί οποιαδήποτε κατηγορία εναντίον μου ή εναντίον της εταιρείας μου». Πραγματοποιώντας ειδική μνεία στο δημοσίευμα του περιοδικού, κάνει λόγο για «απροκάλυπτη και συστηματική προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για δήθεν κατ’ εξακολούθηση παραβατική συμπεριφορά και διαπλεκόμενη λειτουργία από μια εταιρεία με ιστορία οκτώ χρόνων». Μια εταιρεία, συμπληρώνει, με καθ’ όλα σύννομη δραστηριότητα που έχει καταξιωθεί στο χώρο της, όπως αποδεικνύεται από τη διαχρονικότητά της, τα οικονομικά της μεγέθη και την εμπιστοσύνη των πελατών της.

«Είναι προφανές ότι αποσκοπούν στην πολιτική δίωξη ενός τρίτου προσώπου, κατά την πάγια τακτική των συκοφαντών να πλήττουν έμμεσα τον στόχο τους προσβάλλοντας τα πρόσωπα οικείων του» συμπεραίνει η κα Νικολοπούλου και αφήνει αιχμές για το γεγονός ότι από τις δεκάδες συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ επιλέγονται μόνο αυτές που αφορούν την εταιρεία Mindwork Business Solutions για δημόσια διαπόμπευση και σπίλωση.

«Το βασικό ζητούμενο είναι ποιος είναι ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας» σπεύδει να σημειώσει. «Σε αυτόν τον πόλεμο διαρκείας, η εταιρεία μου και εγώ προσωπικά, θα αντιδράσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα που μας παρέχει το κράτος δικαίου, με την απόλυτη πεποίθηση ότι και υφίσταται και λειτουργεί» καταλήγει.