Σε πολύ σοβαρή «πληγή» τείνει να εξελιχθεί για τη ΝΔ η υπόθεση της καταδίκης του Νίκου Γεωργιάδη για παιδεραστία, καθώς υπάρχουν πλέον και εσωκομματικά πυρά για τους χειρισμούς της ηγεσίας πάνω στο ζήτημα. Είναι δεδομένο άλλωστε πως στο γεγονός ότι δεν υπήρξε καμιά επίσημη τοποθέτηση καταδίκης των πράξεων Γεωργιάδη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθαν να προστεθούν κάποιες τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ, για να κανουν ακόμη πιο έντονη την αίσθηση πως παρέχεται κάλυψη.

Ads

Είναι ενδεικτικό πως, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρόσφατες κλειστές συσκέψεις στην Πειραιώς βρέθηκε στο στόχαστρο ο Λευτέρης Αυγενάκης, για τις δηλώσεις περί «σκευωρίας», αλλά και οι Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Άννα Μισέλ Αημακοπούλου για την ενεργή συμπαράσταση του στο Νίκο Γεωργιάδη. Οι ίδιες πληροφορίες έκαναν λόγο για πολεμικό κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ εξαιτίας της εν λόγω υπόθεσης, με πολλά στελέχη να ζητούν να ξεκαθαρίσει έστω και τώρα η στάση του κόμματος πάνω  στο ζήτημα. Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που εκτιμούν πως την σχετική πρωτοβουλία οφείλει να λάβει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το οποίου ήταν στενός σύμβουλος ο καταδικασθείς.

Κι όλα αυτά στον απόηχο των δηλώσεων του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Σπύρου Σπύρου, που υποστήριξε πως ο Νίκος Γεωργιαδης εξακολουθεί να έχει ρόλο στο κόμμα. Ενδεικτική του κλίματος είναι η δήλωση του Γιώργου Βλάχου, ο οποίο σε σημερινή του συνέντευξη επιχείρησε να ανασκευάσει αναφορικά με τη χθεσινή του τοποθέτηση για το θέμα, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές κατά του Λευτέρη Αυγενάκη.  «Αποδόθηκε τελείως διαφορετικό πνεύμα από αυτό τουλάχιστον που είχα εγώ στο μυαλό μου. Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε η πράξη για την οποία κατηγορήθηκε ο κ. Γεωργιάδης είναι ειδεχθής, σε αυτό νομίζω ότι είμαστε όλοι σύμφωνοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ. Όταν ρωτήθηκε δε για τις απόψεις που εξέφρασε ο γραμματέας του κόμματος σημείωσε με νόημα:«Αφού υπάρχει καταδικαστική απόφαση για ποια σκευωρία μιλάτε;».