Συνέντευξη παραχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης, μιλώντας για την κατάσταση στο κόμμα, την Κεντροαριστερά και τα…λάθη του Στέφανου Κασσελάκη, λίγες ημέρες πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής.

Ads

Αρχικά, ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε «αξιοπρεπές το εκλογικό αποτέλεσμα» του ΣΥΡΙΖΑ, «μετά από δύο διασπάσεις», επισημαίνοντας ωστόσο πως «έχασε ο Μητσοτάκης, δεν ανεβήκαμε εμείς».

Αναφορικά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε μιλώντας στο Action24, πως «τα λάθη του Στέφανου κατά τη γνώμη μου είναι η υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής και της οικονομικής του κατάστασης και της προσωπικής του, πως το λένε, επιλογής συντρόφου. Για μένα αυτά τα δύο πράγματα μάς κόστισαν εκλογικά. Και θεωρώ ότι το έχει κατανοήσει και θα προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις».

«Η πολιτική δεν είναι one man show. Τα όργανα που θα συνεδριάσουν θα πρέπει να αναδείξουν και την ηγετική ομάδα και το πλαίσιο των ανθρώπων που θα δώσουν την μάχη την επόμενη περίοδο», δήλωσε ακόμη.

Ads

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ / Οι αιτίες του χάσματος Κασσελάκη – Τσίπρα

 

Οσον αφορά την Κεντροαριστερά και τις διεργασίες που συμβαίνουν στο χώρο, ο κ. Πολάκης είπε τα εξής: «Εγώ δεν είμαι γενικά με τη σύγκλιση. Αυτό που θέλω είναι ένα πρόγραμμα που θα συγκροτεί ένα νέο κοινωνικό, λαϊκό συμβόλαιο ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να το υπηρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση αν δεν πούμε, έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο σύγκρουσης με τα καρτέλ ενέργειας, καυσίμων και τροφίμων;».

Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε πως «μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με την πασαρέλα των προσώπων. Εγώ θέλω να δω την αρένα των θέσεων».

Ταυτόχρονα, ο κ. Πολάκης εξέφρασε τη διαφωνία του με όσους ζητούν να ανοίξει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή απάντηση από την αριστερή προοδευτική παράταξη. Αυτή η σοβαρή απάντηση δεν θα υπάρξει εάν πούμε ότι θα βγει στη θέση του Ανδρουλάκη κάποιος άλλος, στη θέση του Κασσελάκη κάποιος άλλος και αυτοί θα συνεννοηθούν» επισήμανε.

 

Μιλώντας για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Πολάκης είπε ότι «έχουμε να μιλήσουμε από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση πέρσι τον Μάιο. Τότε του είχα πει να κάτσει και να δώσει την μάχη μέχρι τέλους. Μιλήσαμε για τις αιτίες, τον Κατρούγκαλο και άλλα, δεν συμφωνήσαμε σε όλα. Αποφάσισε με τιμιότητα να αποχωρήσει. Παίχτηκαν τότε και πολλά σενάρια που κάποιοι του έσκαψαν το λάκκο. Αποχώρησε. Τώρα δείχνει να εμπλέκεται στην πολιτική αλλά ρωτήστε τον».

Αναφορικά με την παρέμβαση Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Χανίων είπε πως «πιστεύω ότι ήταν λάθος που δεν ήρθε να μιλήσει στο συνέδριο. Δημιούργησε ένα τραύμα αλλά που επωλούθηκε».

«Δικαιούται όπως όλοι κι αυτός. Μπορεί να κάνει ίδρυμα. Διαφωνώ και το έγραψα στην ανάρτησή μου, ότι υπερασπίζεται, προσπαθεί να προωθήσει την κεντροαριστερά με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Γι’ αυτό έγραψα για συγκολλήσεις», σχολίασε στη συνέχεια σε σχέση με το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα.