«Χειμαρρώδης» ήταν ο Παύλος Πολάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του KONTRA, όπου αναφέρθηκε πρωτίστως στην υπόθεση της άρσης ασυλίας του που εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Ads

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας διεμήνυσε πως εκπροσωπεί διαφορετικό αξιακό πολιτισμό από όσους τον κατηγορούν και πως ότι κάνει αυτός γίνεται υπό το φως της ημέρας. Επιπρόσθετα, ζήτησε να μαζευτούν οι 30 βουλευτές που χρειάζονται ούτως ώστε να στηθεί ειδικό δικαστήριο που αποτελεί δημόσια διαδικασία, μιας και ο εισαγγελέας του έστειλε τις δυο μηνύσεις των Γιάννη Στουρνάρα και Σταμάτη Πουλή όσο ήταν στη θέση του αναπληρωτή υπουργού.

Αναφορικά με την αντιπαράθεση με τον Γιάννη Στουρνάρα ο κ. Πολάκης ανέφερε πως οι λόγοι της αντιπαράθεσης δεν είναι προσωπικοί αλλά πολιτικοί. Μάλιστα, ο κ. Πολάκης προσφέρθηκε να πει στον κ. Στουρνάρα ποια είναι τα «κακά δάνεια», μετά τον έλεγχο του δικού του δανείου, το οποίο βρέθηκε πεντακάθαρο.

Επίσης, επανέλαβε πως θα ήθελε να λογοδοτήσει για τις μηνύσεις που του έγιναν σε πανελλήνια μετάδοση και όχι σε μία αίθουσα δικαστηρίου. Τόνισε δε, χαρακτηριστικά ότι «με πάνε σαν βουλευτή που μιλάει άσχημα και όχι σαν υπουργό που αποκάλυψε τις βρωμιές τους».

Δήλωσε επίσης πως στη ΝΔ είναι δειλοί και πολιτικά ρεβανσιστές, ενώ σχολίασε πως η τωρινή κυβέρνηση ετοιμάζει ένα στυγνό πρωθυπουργο-κεντρικο-ελεγχόμενο κράτος.

Ads

Ανέφερε πως πέρασε ποταμός χρημάτων από διπλά του αλλά δεν ακούμπησε τίποτα, σε αντίθεση με τους προκατόχους του.

Όσον αφορά τη «λάσπη» που του πέταξε μεγάλη μερίδα του Τύπου, είπε πως συγκεκριμένα Μέσα επιχειρούν πολιτική δολοφονία εναντίον του. «Νομίζουν ότι κάνουν επίδειξη δύναμης αλλά δεν ξέρουν που έχουν μπλέξει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ανέφερε πως το πανεπιστήμιο αποτελεί χώρο παραγωγής πολιτικών ιδεών που δημιουργεί ρεύματα. Αυτό ακριβώς θέλουν να διαλύσουν, επεσήμανε,  μετατρέποντάς το στεγνό τεχνοκρατικό.

Τέλος, ανέφερε πως η χώρα έφτασε στη χρεωκοπία επειδή η Δικαιοσύνη δεν έκανε καλά τη δουλειά της.