Το πώς εκτινάχθηκε η φαρμακευτική δαπάνη την εποχή της διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη περιγράφει με ανάρτησή του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ads

Παραθέτοντας ένα διάγραμμα όπου αποδεικνύεται πως η έκρηξη της φαρμακευτικής δαπάνης στη χώρας έγινε το 1998, ο Π. Πολάκης δίνει τη δική του απάντησε σε όσους ισχυρίζονται ότι οποιαδήποτε έρευνα που αφορά τον πρώην πρωθυπουργό και τη διακυβέρνησή του αποτελεί «ύβρη και υπερβολή των δικαστών».

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

«Μια μικρή συμβολή στην κουβέντα που γίνεται αυτές τις μέρες και την αγωνιώδη προσπάθεια όλου του συστήματος των ΜΜΕ που σε συγχορδία με το -εναπομείναν-εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και το σύστημα Μητσοτάκη να ισχυριστούν ότι αποτελεί ύβρη και υπερβολή των δικαστών οποιαδήποτε έρευνα αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τη διακυβέρνησή του.

Ads

Στο παρακάτω διάγραμμα (φωτό 1)φαίνεται πως η έκρηξη της φαρμακευτικής δαπάνης στη χώρα μας έγινε το 1998. Ενώ η δαπάνη ανέβαινε ομαλά με βάση τις νέες ανάγκες ,θεραπείες και φάρμακα που έμπαιναν στην κυκλοφορία από το 1998 και μετά η άνοδος είναι εκθετική φτάνοντας απο 1,65 δις ευρω το 1998 τα 8,7 δις ευρω το 2008-9 ,έχοντας ξεπεράσει τα 5 δις από το 2004!!!!

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟΤΕ ;;;;

Μα η νομοθετική ρυθμιση (πρώτα με ΠΝΠ και μετα με νόμο)για την κατάργηση των ειδικών φόρων στο φαρμακο (υπέρ ΕΟΦ ,Τσαυ ,ταμείων κλπ) την οποια εισηγήθηκε και περασε ο κύριος Κοσμιδης (γεν Γραμ της κυβέρνησης τότε εκ των στενών συνεργατών του κυρίου Σημίτη ) με τον κύριο Γείτονα Υπ υγείας.

Αυτή η ρύθμιση έγινε ΠΑΡΑ τις προειδοποιήσεις από στελέχη της εποχής στο χωρο του φαρμάκου πως μια τέτοια ρύθμιση θα αύξανε απρόβλεπτα τη φαρμακευτική δαπάνη καθώς η βιομηχανία θα είχε τεράστιο περιθώριο «προώθησης» ….. των προϊόντων της ….ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ!!! Ε λοιπόν,ούτε αυτό το είχε καταλάβει το ιερό τοτέμ του εκσυγχρονισμού ο Κωστας Σημιτης;;;

ΥΓ ο κος Σημίτης ήταν υπουργός εμπορίου το 1995 όταν είχε πρώτο εισηγηθεί τη ρύθμιση αυτή ο κος Κοσμίδης που δεν έγινε τότε λόγω παραίτησης του. Δείτε τις φωτογραφίες 2,3,4 από συνέντευξη του Κοσμίδη στα ΝΕΑ που τα επιβεβαιώνει αυτά.