Καταγγελίες για την επιτροπή λοιμωξιολόγων έκανε ο Παύλος Πολάκης. Όπως τονίζει σε ανάρτησή του στο facebook, η επιτροπή στη χθεσινή συνεδρίασή της συζήτησε για πρώτη φορά ύστερα από επτά μήνες το θέμα των μονοκλωνικών αντισωμάτων ως θεραπευτικό όπλο για τους νοσούντες από κορονοϊό και αποφάσισε να μην εισηγηθεί τη χρήση τους στο υπουργείο Υγείας.

Ads

«Πρόκειται για εγκληματική απόφαση, την οποία υποστήριξαν κυρίως οι κύριοι Λαζανάς, Γώγος, Μαγιορκίνης, Σύψας, Παπαευαγγέλου και Εξαδάκτυλος! Ο Ζαούτης σιωπηλός, ο Τσιόδρας χλιαρός υπέρ της χρήσης και ο Παναγιωτακόπουλος (αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ) υπέρ» επισημαίνει.

«Είστε συνειδητοί εγκληματίες» υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπενθυμίζοντας ότι τόσο ο αμερικανικός FDA, όσο και ο ευρωπαϊκός ΕΜΑ τα έχουν εγκρίνει και ότι έχει αποδειχθεί ότι αν χορηγηθούν μέχρι την 7-8η ημέρα από τη έναρξη των συμπτωμάτων σε αυτούς που έχουν τους προγνωστικούς δείκτες να εξελιχθούν άσχημα μειώνουν κατά 70-75% την κακή εξέλιξη – διασωληνώσεις και θανάτους.

«Τρεις είναι οι εξηγήσεις της στάσης σας:

  • Η πιστεύετε πως αν υπάρξουν και φανούν στην πράξη θεραπείες που είναι αποτελεσματικές και μειώνουν την κακή έκβαση από τον κορωναιο, θα φουντώσει το αντιεμβολιαστικο  κίνημα (βλακώδης συλλογισμός)
  • Η έχετε άλλου τύπου δεσμεύσεις, είτε με τα εμβόλια είτε με φάρμακα όπως η ρεμντεσιβιρη !
  • Η δίνετε κάλυψη στην κυβέρνηση που για εφτά μήνες κωφεύει στο να κινήσει τις διαδικασίες να τα φέρει!!!

Ό,τι και να συμβαίνει είστε απαράδεκτοι, είστε για άλλη μια φορά μικρότεροι των περιστάσεων και σίγουρα δεν είστε καλύτεροι επιστήμονες από αυτούς που σε άλλες χώρες τα χρησιμοποιούν εκεί που έχουν ένδειξη» αναφέρει ο Παύλος Πολάκης.