Την συστηματική απαξίωση της ΔΕΗ από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, τονίζουν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Ads

Την συνέντευξη του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη στην οποία έκανε για μια ακόμη φορά λόγο για κατάρρευση της ΔΕΗ, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης τονίζοντας:

«Από την πρώτη μέρα ως υπ. Ενέργειας, ο κ. Χατζηδάκης υπονομεύει συστηματικά τη ΔΕΗ με επαναλαμβανόμενες συκοφαντικές δηλώσεις. Αρμοδιότητα του είναι η προστασία του δημοσίου συμφέροντος κι όχι η απαξίωση της μεγαλύτερης ελληνικής επιχείρησης προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων».

Παράλληλα, έντονα αντέδρασε και ο αρμόδιος Τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σημειώνοντας πως ο Κ. Χατζηδάκης κάνει παιχνίδι κατά της ΔΕΗ. 

«Ποιος παίζει παιχνίδια με τη ΔΕΗ και το Χρηματιστήριο; Αυτοί που μειώσανε την τιμή ρεύματος χωρίς να πουλήσουν μονάδες και δίκτυα; Ή αυτοί που κινδυνολογούν ότι καταρρέει, μέσα στην τουριστική περίοδο, ενώ ετοιμάζουν αύξηση τιμής και πώληση δικτύων; Άγνοια ή στημένο παιχνίδι;» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σχολιάζοντας και εκείνος με την σειρά του την συνέντευξη Χατζηδάκη.

Κ. Χατζηδάκης: Αν καταρρεύσει η ΔΕΗ θα καταρρεύσει και η χώρα

«Ένα πλέγμα λανθασμένων και άστοχων επιλογών που, συνδυαστικά, οδήγησαν την εταιρεία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας» υποστηρίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του προς το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και υπογραμμίζει πως εκείνο που ενδιαφέρει πρωτίστως αυτή τη στιγμή «είναι να σωθεί η ΔΕΗ, διότι αν καταρρεύσει, θα καταρρεύσει μαζί της και η χώρα».

Διαβάστε επίσης

Ο Κ. Χατζηδάκης επισημαίνει, μιλώντας στο Πρακτορείο, ότι οι εργαζόμενοι στον ΔΕΔΔΗΕ δεν έχουν κάτι να φοβηθούν ενώ και οι τράπεζες μόνο να κερδίσουν έχουν από τη διαδικασία μερικής ιδιωτικοποίησης του Διαχειριστή, καθώς θα ενισχυθεί η θέση τόσο του ΔΕΔΔΗΕ όσο και της ΔΕΗ. Τονίζει ακόμη ότι:

-Η μείωση του ΕΤΜΕΑΡ που θα γίνει προκειμένου να αναπροσαρμοστούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ χωρίς να αυξηθεί το κόστος για τους καταναλωτές, δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στις πληρωμές των παραγωγών ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

-Η απόσυρση ορισμένων λιγνιτικών μονάδων θα γίνει σταδιακά και με παράλληλη διασφάλιση πόρων από την ΕΕ προς αυτή την κατεύθυνση.

-Η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και της ΔΕΠΑ θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των αγορών και θα στείλουν συνολικά το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλική στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις.

-Η βούληση της κυβέρνησης είναι να στηριχθεί η επένδυση στις Σκουριές, με σεβασμό όλων των αναγκαίων περιβαλλοντικών όρων.