«Όλοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από την υπόθεση» με την πλαστογράφηση εξέτασης που οδήγησε στην αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, δηλώνει ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας – Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ και διευθυντής στην Α΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, Σπύρος Ζακυνθινός.

Ads

«Επρόκειτο για γιατρό, ο οποίος κατά το παρελθόν απασχολούνταν ως υπότροφος στον Ευαγγελισμό και έπειτα ως συνεργάτης στην κλινική μας. Είναι πολλά χρόνια μαζί μας και αυτό είναι το πιο λυπηρό», δήλωσε ο κ. Ζακυνθινός μιλώντας στα «Νέα».

Διαβάστε επίσης: Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για την υπόθεση Φλώρου και την οικογένεια Μητσοτάκη

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ενώ ο Φλώρος εμφάνιζε 27 υπόπνοιες σε διάστημα μιας ώρας, ο άνθρωπος που έκανε την πλαστογράφηση κατέφυγε σε άλλη εξέταση, καθώς «ο άλλος ασθενής παρουσίαζε σαφώς πιο “βαριά” εικόνα με 62 υπόπνοιες την ώρα».

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για καθηγητή Ψυχιατρικής στο Αττικό νοσοκομείο, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει ανάλογο πιστοποιητικό και στη Βίκυ Σταμάτη.

Ακόμη, για τη σπιρομέτρηση, ο διευθυντής της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» εξήγησε στα «Νέα» ότι το έγγραφο φέρει το λογότυπο της κλινικής και την υπογραφή του, ωστόσο είναι προϊόν «κολάζ».

Στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών στο Εφετείο οδηγείται ο Αριστείδης Φλώρος και εντός της ημέρας επιστρέφει στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή των 21 ετών στην οποία έχει καταδικαστεί.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσει στον εισαγγελέα διαφθοράς, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ξεκινήσει για τις συνθήκες πιστοποίησης της αναπηρίας του.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα η επανεκτίμηση του ιατρικού φακέλου του Αριστείδη Φλώρου, την περασμένη Παρασκευή αφενός μείωσε το ποσοστό αναπηρίας του στο 55%, από 70%, αφετέρου ήταν η βασική αιτία ανατροπής του βουλεύματος με το οποίο οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές.

Η επανεξέταση του ιατρικού φακέλου από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) έγινε με παραγγελία του ΕΦΚΑ, μετά τις αποκαλύψεις, περί «πλαστότητας» ιατρικών γνωματεύσεων.