Σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί η αγωγή της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, κατά του ιστότοπου iefimerida.gr, για τις «συκοφαντικές» και «προσβλητικές», όπως τις χαρακτηρίζει, αναρτήσεις, σχετικά με την υπόθεση για το ηχητικό Βγενόπουλου.

Ads

Είχε προηγηθεί μάλιστα προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου, που υποχρέωνε τον ιστότοπο να τις κατεβάσει. Λίγες μέρες νωρίτερα, ο νέος οικονομικός εισαγγελέας Χ. Μπαρδάκης, είχε ανασύρει από το αρχείο τη μήνυση Βγενόπουλου, κατόπιν σχετικής εισήγησης του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Νίκου Ποιμενίδη, όπως σημειώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών» σε σχετικό ρεπορτάζ της, και με κατεπείγουσα εντολή ανέθεσε στον κ. Ποιμενίδη την προκαταρκτική εξέταση, εφόσον το ηχητικό εκτιμήθηκε ως επαρκές στοιχείο.

Σημειώνεται ότι ενώ στη μήνυση Βγενόπουλου δεν είχε περιληφθεί κανένα ηχητικό, ο κ. Μπαρδάκης θεώρησε και μάλιστα κατεπείγουσα την ανάγκη διερεύνησης της υποκλαπείσας από τον επιχειρηματία τηλεφωνικής συνομιλίας του με τη συνεργάτιδά του.

Η εντολή, όπως τονίζει το ρεπορτάζ, δόθηκε τέσσερις ημέρες πριν από την εκδίκαση της αγωγής Θάνου κι ενώ επίκειται συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου την Παρασκευή, προκειμένου να αποφασιστούν οι προαγωγές αντεισαγγελέων εφετών σε εισαγγελείς εφέτες. Ανάμεσα στους κρινόμενους φέρεται να είναι και ο κ. Ποιμενίδης, ο οποίος είχε παραλειφθεί την προηγούμενη φορά (έναν χρόνο πριν) διότι σε βάρος του εκκρεμούσε πειθαρχική έρευνα σχετική με μήνυση που είχε κατατεθεί εναντίον του για πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου, σε υπόθεση που αφορούσε την αγοραπωλησία του αυτοκινήτου του. Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να μην προαχθεί ο κ. Ποιμενίδης λόγω της συγκεκριμένης εμπλοκής, ενώ ο ίδιος φέρεται να διαβεβαίωσε τότε ότι θα προσπαθούσε να συμβιβαστεί με τους μηνυτές του.

Ads

Ακόμη, σύμφωνα με την «Εφσυν», ο κ. Ποιμενίδης υπήρξε πρώην επόπτης εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού και πρόεδρος της στέγης ανηλίκων Πειραιά «Καλός Ποιμένας». Το όνομά του ακούστηκε για πρώτη φορά στις νόμιμες υποκλοπές της ΕΥΠ στην υπόθεση του 2011 με τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο.

Μία από τις συνομιλίες που είδαν τότε το φως της δημοσιότητας μεταξύ του υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου (κυβέρνηση Σαμαρά) και προέδρου ΠΑΕ και στην οποία αναφέρεται και ο γραμματέας της Μητρόπολης αφορά την υπόθεση ενός κρατουμένου.

Σε σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, αναφέρονται τα εξής: «Μάλιστα στην πρώτη συνομιλία που εντάχθηκε στη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, πρόεδρος ΠΑΕ συζητάει με τον πρώην υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, ο οποίος τον ενημερώνει για αποφυλάκιση κρατουμένου μετά από «ενέργεια» του αντεισαγγελέα Εφετών Πειραιά Νίκου Ποιμενίδη. Στον δεύτερο διάλογο ο αντιπρόεδρος της ίδιας ΠΑΕ αποκαλύπτει στον υιό του ότι «ο Αρβανιτόπουλος είναι 1.000% του Βαγγέλη»!

AΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι.

Β: Ελα, τι γίνεται;

A: Πρόεδρε, εεε… το εξής: Με πήρε, είδα τα μηνύματα γιατί ήμουνα σε μια ομιλία στα Κύθηρα και βγήκα. Λοιπόν, τον πήρα αυτόν τον Α… είχε γίνει ήδη ενέργεια με τον Ποιμενίδη, τον (ακατάληπτο) ο εισαγγελέας… σε μισή ώρα αφήνεται ελεύθερος.

Β: Ναι, πρέπει να βρούμε. Είναι πολύ περίεργο αυτό που έγινε έχε υπόψη σου.

Α: Ναι ε;

B: Πάρα πολύ περίεργο. Ναι. Καλά, θα τα πούμε και από κοντά. Είναι πάρα πάρα πάρα πολύ περίεργο».

Ο κ. Ποιμενίδης ήταν επίσης ο εισαγγελέας που είχε προτείνει την αθώωση του Αργύρη Σαλιαρέλη (πρώην προέδρου του Ολυμπιακού) για την υπόθεση των εμπρησμών αυτοκινήτων μιας εταιρείας στην Αίγινα. Τελικά ο Αρ. Σαλιαρέλης αθωώθηκε με οριακή πλειοψηφία (4-3) από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, με τις ψήφους μόνο των λαϊκών δικαστών που συντάχτηκαν με την πρόταση του εισαγγελέα. Το πρωτόδικο δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε εννέα έτη κάθειρξη, όπως σημειώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών».