Με επικεφαλής τον Γιάννη Δραγασάκη και (μάλλον) τον Θεόδωρο Φορτσάκη αντίστοιχα ανακοινώνονται το βράδυ τα ψηφοδέλτια Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Ads

Η λίστα Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ, πρόσωπα και σειρά έχουν κλείσει πλέον, μετά την υπέρβαση των τριβών που υπήρξαν με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιθυμούσε να μπουν σε εκλόγιμες θέσεις των ψηφοδελτίων του κόμματος στελέχη της κίνησης «Πράττω» της οποίας και ηγείται.

Όπως δήλωσε το πρωί και ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, τελικά «ο Νίκος Κοτζιάς θα είναι στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας».

Ads

Στην πρώτη θέση θα βρίσκεται ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, στην δεύτερη η Θεανώ Φωτίου και στην τέταρτη, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Θα ακολουθεί ο καθηγητής της Ιστορίας των Επιστημών Κώστας Γαβρόγλου, ενώ πληροφορίες φέρουν να τοποθετείται, σε μη εκλόγιμη θέση και η διακεκριμένη ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου.

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, επικεφαλής του Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη, θα βρίσκεται στην τελευταία, μη εκλόγιμη θέση.

Στις περιφέρειες Α’ και Β’ Αθήνας επικεφαλής των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να τεθούν ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αντίστοιχα.

Οι υποψήφιοι Επικρατείας της ΝΔ

Αργά το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Συγγρού, θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Το εάν θα είναι ή όχι επικεφαλής ο πρώτος της λίστας του Γενάρη, Θεόδωρος Φορτσάκης, θα κριθεί από το εάν τελικά θα ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτρης Γράψας, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται ακόμη.

Σε διαφορετική περίπτωση, η πρώτη τετράδα αναμένεται να απαρτίζεται από τους νυν εκλεγμένους βουλευτές Επικρατείας Θεόδωρο Φορτσάκη, Δημήτρη Σταμάτη, Βασίλη Οικονόμου και Νίκη Κεραμέως.