Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δέκα πλημμελήματα άσκησε η εισαγγελέας Δέσποινα Σιδηροπούλου σε βάρος των 11 συλληφθέντων, μετά την έφοδο της αστυνομίας σε στέκι αντιεξουσιαστών στις Β’ Φοιτητικές Εστίες Θεσσαλονίκης.

Ads

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», οι συλληφθέντες, κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, παράβαση των νόμων περί όπλων, φωτοβολίδων και ναρκωτικών, λειτουργία ραδιοφώνου χωρίς άδεια, ληστεία από κοινού και κατά συρροή και διακεκριμένες φθορές. Για τα δύο τελευταία αδικήματα διώκονται με τις επιβαρυντικές διατάξεις του «κουκουλονόμου».

Με βάση ανακοίνωση της αστυνομίας στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, και γυάλινα μπουκάλια χωρίς περιεχόμενο, κομμάτια υφασμάτων και δύο μπιτόνια με βενζίνη. Ωστόσο, η εισαγγελέας δεν άσκησε δίωξη για παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών. Σύμφωνα με την αστυνομία κατασχέθηκαν επίσης ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αντιασφυξιογόνες μάσκες, τσεκούρια, βαριοπούλες, κοντάρια και φωτοβολίδες. Επιπλέον το αλεξίσφαιρο γιλέκο και οι τέσσερις φορητοί ασύρματοι που αφαίρεσαν προηγουμένως άγνωστοι κατά τη διάρκεια επίθεσης στα φυλάκια του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον γ’ τακτικό ανακριτή απ’ όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.

Ads