Ποινική δίωξη σε βάρος των 11 συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, για την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί την 1η Μαρτίου στην περιοχή του Ρέντη, άσκησε ο εισαγγελέας.

Ads

Δύο από τους συλληφθέντες βαρύνονται με την κατηγορία τηςανθρωποκτονίας από πρόθεση τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συρροή, που αφορά τον θανάσιμο τραυματισμό των δύο αστυνομικών. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι αποτυπώματα των δύο εντοπίστηκαν στην θαλάμη του Καλάνσικοφ που χρησιμοποιήθηκε κατά των αστυνομικών. Για τις ίδιες κατηγορίες είναι καταζητούμενοι άλλοι δύο από τους δράστες.

Τέσσερις διώκονται για τη ληστεία στο Μενίδι, από όπου και είχε ξεκινήσει η καταδίωξη. Εννέα αντιμετωπίζουν κατηγορία για «εγκληματική οργάνωση».

Ο εισαγγελέας απήγγειλε, επίσης, κατηγορία σε δύο συλληφθέντες για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση ενώ η γυναίκα – σύζυγος ενός εκ των κατηγορουμένων για τη ληστεία – διώκεται για παράνομη οπλοκατοχή.

Ads

Η δικογραφία ανατέθηκε στην 16η Τακτική Ανακρίτρια.

Νωρίτερα σήμερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε πως για στην αιματηρή συμπλοκή πήραν μέρος τέσσερα άτομα – ομογενείς από τη Ρωσία, εκ των οποίων συνελήφθησαν ένας 36χρονος και ένας 28χρονος, ενώ οι άλλοι δύο διαφεύγουν και από τους αρμόδιους αξιωματικούς πιθανολογείται ότι βρίσκονται στο εξωτερικό.