Σε φυλάκιση 4 ετών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η Βίκυ Σταμάτη και ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, για την υπόθεση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων.

Ads

Η κατηγορία αφορά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που τους αποδίδεται για ασφαλιστήριο συμβόλαιο ελβετικής εταιρείας που είχε συνάψει τον Δεκέμβριο του 1998 ο Άκης Τσοχατζόπουλος, με το διαβατήριο και στο όνομα του ξαδέλφού του και της Β. Σταμάτη, καταβάλλοντας εφάπαξ το ποσό των 500.000 ελβετικών φράγκων με τραπεζική επιταγή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το ποσό προέρχεται από δωροδοκία που αφορά στον Άκη Τσοχατζόπουλου.

Μέσω του συμβολαίου αυτού, ο Νίκος Ζήγρας και η Βίκυ Σταμάτη εισέπρατταν ετήσια σύνταξη 33.000 ελβετικά φράγκα ο πρώτος και 30.000 η δεύτερη.

Ads

Συνολικά, μετά την λύση του εν λόγω συμβολαίου, οι εμπλεκόμενοι φέρονται να εισέπραξαν ποσό που ξεπερνά τις 770.000 ελβετικά φράγκα, ποσό που με τον τρόπο αυτό «νομιμοποιήθηκε» χωρίς να φαίνεται ότι προέρχεται από «ωφελήματα» του τότε υπουργού για εξοπλιστικά προγράμματα.

Η υπεράσπιση της Βίκυς Σταμάτη, αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στην κατάρτιση του επίμαχου συμβολαίου, επικαλούμενη ότι παντρεύτηκε με τον πρώην υπουργό το 2004, ενώ το συμβόλαιο φέρεται να καταρτίστηκε το 1998.

Σε πρώτο βαθμό, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών με αναστολή.