Στα χέρια της Αλεξάνδρας Μαρτίνου περνά η διεύθυνση της «Κιβωτού του Κόσμου», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Ads

Η ίδια σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Είναι ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων “Η ΧΑΡΑ”, όπου βρίσκεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της δομής από το 1983 ενώ είναι πρόεδρος και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης “Μαζί Για Το Παιδί”, στην οποία δραστηριοποιείται από το 1996.

Το 2016, η Ένωση “Μαζί Για Το Παιδί” τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά, ενώ το 2019 έλαβε βραβείο BRAVO για την ενεργοποίηση χιλιάδων πολιτών στο πλαίσιο της δράσης της «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, η Ένωση “Μαζί Για Το Παιδί” υπό την καθοδήγηση της κ. Μαρτίνου κατασκεύασε στον Έβρο παιδικές χαρές και σχολικές δομές ενώ διοχέτευσε στα σχολεία και τα νοσοκομεία της περιοχής πολύτιμο υλικό. Επίσης, ενίσχυσε τη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης 11525.

Ads

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου είναι σύζυγος του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της “Minerva Marine”, Ανδρέα Μαρτίνου, με τον οποίο έχουν αποκτήσαν τρία παιδιά, την Αταλάντη, τον Κίκο και την Αλίκη.