Υπό κράτηση από τις βελγικές αρχές παραμένει για τρίτη μέρα ο Γιάννης Λαγός, με τον ίδιο να αρνείται την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Ads

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θεωρείται βέβαιο πως ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτής θα προσφύγει κατά του Ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ενώπιον των αρμοδίων ποινικών Δικαστηρίων του Βελγίου, σύμφωνα με τις εκεί προβλεπόμενες δικονομικές διαδικασίες, προβάλλοντας τις ανάλογες ενστάσεις του.

Για να εκδοθεί η απόφαση του βελγικού δικαστηρίου στον πρώτο βαθμό θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας, ενώ ο Λαγός έχει το δικαίωμα να εφεσιβάλει την τυχόν πρωτόδικη απορριπτική απόφαση και να προσφύγει και σε δεύτερο βαθμό, ενώ στο μεσοδιάστημα της έκδοσης απόφασης το Δικαστήριο είναι αρμόδιο να κρίνει, εάν θα βρίσκεται υπό κράτηση ή σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σε περίπτωση που τελικά ξεπεραστούν με απόρριψη όλες οι δικονομικές ενστάσεις που θα υποβάλλει, θα έρθει στην Ελλάδα , θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών εκτέλεσης των ποινών και εν συνεχεία θα οδηγηθεί στις φυλακές.

Ads

Αξίζει να σημειωθεί πως βάσει των διατάξεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Λαγός παραμένει ευρωβουλευτής και διατηρεί προνόμια, όπως αυτό της μισθοδοσίας του, ακόμη και ως τρόφιμος στις φυλακές.