Με μεγάλες και ιστορικές γειτονιές της πόλης του να έχουν μετατραπεί εδώ και αρκετές εβδομάδες σε αστυνομοκρατούμενες και με τις κρατικές δυνάμεις καταστολής να επιτίθετενται αδιακρίτως σε πολίτες, δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας, όπως καταδεικνύουν μαρτυρίες, οπτικοακουστικά τεκμήρια, αλλά και μια απλή βόλτα στα Εξάρχεια και τον λόφο του Στρέφη, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης, είδε μόνο μερικά – απαράδεκτα – περιστατικά ή απειλές εναντίον δημοτικών υπαλλήλων, ζητώντας από την αντιπολίτευση να τα καταδικάσει

Ads

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης, ο δήμαρχος ζήτησε »να τοποθετηθούμε όλοι ξεκάθαρα».

«Οι διαφωνίες είναι θεμιτές και αναγκαίες σε μια δημοκρατία. Ζητώ, όμως, να καταδικάσουμε τη βία και την απειλή της βίας. Όχι μόνο στον Στρέφη, στα Εξάρχεια στον σταθμό του Μετρό, αλλά και στην Κύπρου και Πατησίων, και όπου αλλού. Εμείς σε τέτοια ζητήματα είμαστε πάντοτε ξεκάθαροι ενάντια στο μίσος και τη βία, από όπου κι αν προέρχονται. Θέλω να πιστεύω ότι το ίδιο θα κάνει σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο. Να συμφωνήσουμε όλοι ότι καταδικάζουμε τη βία, τους εκφοβισμούς, τους τραμπουκισμούς το μπούλινγκ. Να συμφωνήσουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στα έργα του δήμου έχουν το δικαίωμα στη ζωή και στην ασφάλεια».

«Είναι μεγάλος ο πειρασμός να μπει κανείς σε μία αντιπαράθεση για τον Λόφο του Στρέφη. Σε μια λογική “εμείς ή εσείς”, να σταθεί στις εκφράσεις που ακούστηκαν περί τρομοκρατίας», πρόσθεσε.

Ads

Υποστηρίζοντας ότι τα έργα στου Στρέφη γίνονται για τη «μαμά με το καροτσάκι», επανήλθε στην, επιλεκτική, καταδίκη της βίας τονίζοντας: «Δεν τα λέω τυχαία αυτά. Διότι φτάσαμε στο σημείο να διαβάσουμε στο διαδίκτυο ότι στα δέντρα του Λόφου Στρέφη εφαρμόζεται η τεχνική του “tree-spiking”, δηλαδή η παγίδευσή τους με καρφιά. Κάτι που συνιστά επικίνδυνη παγίδα για όσους εργάζονται για την ανάπλαση του Λόφου…».

Υπενθυμίζεται, ότι αυτό που ο δήμαρχος Αθηναίων εμφανίζει ως έργο για τη «μαμά μα το καροτσάκι», είναι, όπως έχουν επισήμως καταγγείλει δημοτικές παρατάξεις και πρωτοβουλίες κατοίκων, η «υιοθέτηση» του Λόφου Στρέφη, από μεγάλη κτηματομεσιτική εταιρεία, η οποία, όπως τονίζουν, θα εμπορευματοποιήσει τον χαρακτήρα της περιοχής.

Τόσο η διαπάλη για τη διάσωση του χώρου από την εμπορευματοποίηση, όσο και η, ουσιαστικά, επιλεκτική έκκληση του δημάρχουν Αθηναίων για «καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται», προκάλεσαν ήδη πλήθος αντιδράσεων, όπως φαίνεται και από το πλήθος των σχολίων κάτω από σχετική ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του δημάρχου στο facebook, από τα οποία παραθέτουμε μερικά χαρακτηριστικά:

image

image

image

image

image

image