Σχετικά με την καταγγελία του πατέρα από την Λήμνο ο οποίος χρειάστηκε να πληρώσει 5.000 ευρώ για την αεροδιακομιδή του γιου του από τη Λήμνο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός.

Ads

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννάκος μίλησε για την αεροδιακομιδή του παιδιού από τη Λήμνο και το πρόβλημα έλλειψης αναισθησιολόγων στα νησιά.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος στο νοσοκομείο της Λήμνου υπάρχουν τρεις ορθοπεδικοί αλλά κανένας μόνιμος αναισθησιολόγος. Το πρόβλημα αυτό παρατηρείται σε πολλά ακόμα νησιά όπου οι αναισθησιολόγοι φεύγουν από νοσοκομεία της Αθήνας και μετακινούνται για λίγες ημέρες στην επαρχία. Επιπλέον, είπε χαρακτηριστικά «Θα το χάναμε το παιδί» εάν δεν μεταφερόταν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο.

Το περιστατικό με τον 15χρονο συνέβη στις 27 Μαΐου, όταν εκείνος μαζί με συνομήλικο του με κατάγματα μετά από τροχαίο έπρεπε να περιμένουν πέντε μέρες προκειμένου να χειρουργηθούν, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμος αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο Λήμνου. Ο ένας ασθενής εξετάστηκε από ορθοπεδικό καθώς έφερε κάταγμα στην κνήμη, ωστόσο ο άλλος 15χρονος που τραυματίστηκε στο μηριαίο, παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση της υγείας του και συγκεκριμένα, πνευμονική εμβολή.

Ads

Έτσι, ο πατέρας του ασθενή χρειάστηκε να πληρώσει 5.000 ευρώ τα οποία συμπλήρωσε με τη βοήθεια δωρητή. 

Σημειώνεται ότι στην αρχή η κατάστασή του δεν φαινόταν σοβαρή αλλά τελικά η υγεία του επιδεινώθηκε και έτσι κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί σε ΜΕΘ.