Έπειτα από τις ανέμελες φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα μαζί με πέντε μοτοσικλετιστές, στο φως έρχεται και βίντεο από την εκδρομή του πρωθυπουργικού ζεύγους στις 29 Νοεμβρίου. Στο βίντεο η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, εμφανίζεται να παίρνει μια από τις μηχανές των παρευρισκόμενων που φωτογραφήθηκαν με τον πρωθυπουργό για να κάνει μια βόλτα.

Ads

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, καθώς, οπως επισημαίνεται από κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και χρήστες του διαδικτύου, πέρα από το ηθικό ζήτημα της ξέγνοιαστης εκδρομής ενώ η χώρα βρίσκεται εν μέσω lockdown και υγειονομικής κρίσης με περίπου 100 θύματα καθημερινά, το πρωθυπουργικό ζεύγος φαίνεται να μην τηρεί τα επιβεβλημένα υγειονομικά μέτρα, όπως οι αποστάσεις, οι μάσκες και ο περιορισμός στις μετακινήσεις.

Επιχειρώντας να δώσει εξηγήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης κατηγορείται γιατί είναι ανθρώπινος» και «ποτέ δεν θα αρνηθεί να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί με κάποιον»…

image

Ηλιόπουλος: «Αλαζονεία, έλλειψη ενσυναίσθησης και εγκληματική ιδεοληψία από τον πρωθυπουργό»

Ads

O εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, υποστήριξε ότι η κίνηση του κύριου Μητσοτάκη να «σπάσει το lockdown και να φωτογραφηθεί χωρίς κανένα μέτρο προστασίας την στιγμή που η χώρα καταγράφει αρνητικά ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες» δείχνει «αλαζονεία, έλλειψη ενσυναίσθησης και εγκληματική ιδεοληψία».

«Ο κ. Μητσοτάκης εδώ και 9 μήνες κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες για την ατομική ευθύνη. Επέλεξε να σπάσει το lockdown και φωτογραφηθεί χωρίς κανένα μέτρο προστασίας τη στιγμή που η χώρα καταγράφει αρνητικά ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες. Η σημερινή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου εκθέτει τον πρωθυπουργό. Δεν είναι καθόλου ανθρώπινο να ρίχνεις την ευθύνη στους πολίτες και ο ίδιος να αρνείσαι να τηρήσεις τα απαραίτητα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: 

«Είναι δείγμα αλαζονείας και έλλειψης ενσυναίσθησης. Δεν είναι καθόλου ανθρώπινο να αρνείσαι να στηρίξεις και να ενισχύσεις το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι ζήτημα εγκληματικής ιδεοληψίας. Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη μία συγγνώμη. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει. Φαίνεται, όμως, πως τόσο η συγγνώμη όσο και η ευθύνη είναι για αυτόν άγνωστες λέξεις».

Το βίντεο των δηλώσεων του: 

ΜέΡΑ25: Που πήγε η ατομική ευθύνη;

Σφοδρή κριτική άσκησε και το ΜέΡΑ25 με τον εκπρόσωπο του κόμματος να αναφέρει: «Αυτοί που τόσο καιρό για όλες τις ευθύνες τους αναμασούν την ατομική ευθύνη των πολιτών, των διαδηλωτών, των εργαζόμενων και της νεολαίας, θεωρούν “ανθρώπινο” ο Πρωθυπουργός να κάνει εξόρμηση στη φύση χωρίς να τηρεί κανένα απολύτως μέτρο προστασίας. Πού ακριβώς πήγε η ατομική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη ο οποίος καιρό τώρα κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες για τα όσα ο ίδιος, χάριν εξυπηρέτησης ολιγαρχικών συμφερόντων δεν κάνει; Είναι εξοργιστικός και ντροπιαστικός ο τρόπος με τον οποίο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προσπάθησε σήμερα να τον καλύψει, “δικαιολογώντας” τα τόσο σκανδαλώδη δυο μέτρα και δυο σταθμά.»