Ένας πυροσβέστης πνίγηκε στην Αλεξανδρούπολη όταν παρασύρθηκε απ’ τα νερά μέσα απ’ το πυροσβεστικό του όχημα στον Απαλό ενώ πήγαινε ν’ απεγκλωβίσει μαθητές από κοντινό σχολείο.

Ads

Την είδηση επιβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Πέτροβιτς.

Πρόκειται για τον Γιάννη Ζαφειρόπουλου, 46 χρονών και πατέρα τριών παιδιών, που βρίσκονταν σε υπηρεσιακό όχημα το οποίο εξαιτίας των ορμητικών χειμάρρων εξετράπη της πορείας του. Στην προσπάθεια του να σωθεί, o πυροσβέστης βγήκε από το όχημα και παρασύρθηκε σε φρεάτιο από ορμητικό όγκo νερών. Ο άτυχος αρχιπυροσβέστης παρασύρθηκε από το ρέμα του Απαπλού και ύστερα από έρευνες, η σορός του εντοπίστηκε στο εσωτερικό του αεροδρομίου, σύμφωνα με το focustonevro.gr. 

Αφού εντοπίστηκε, ο 46χρονος αρχιπυροσβέστης μεταφέρθηκε  με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ads

Πλημμύρες στον ‘Εβρο

Σφοδρό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας από τον Έβρο με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια από την ισχυρή βροχόπτωση που χτυπάει όλο το νομό και περιοχές του δήμου Αλεξανδρούπολης. Οι οικισμοί Άνθεια, Μαΐστρος, Απαλός του δήμου Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθώς η στάθμη των νερών συνεχώς ανεβαίνει.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ThessToday ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, υπερχείλισαν οι χείμαρροι της περιοχής και οι όγκοι των υδάτων είναι μεγάλοι.

Πλημμύρισαν σπίτια στο Σουφλί

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν επίσης στο Σουφλί και χωριά του δήμου (Κορνοφωλιά, Δαδιά κ.α) οι έντονες βροχοπτώσεις που συνεχίζονται από το πρωί μέχρι τώρα, σύμφωνα με το evros-news.

Για τρίτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τώρα και μέσα στην πόλη του Σουφλίου, πλημμύρισαν σπίτια και η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πολλές κλήσεις για βοήθεια και άντληση υδάτων, ενώ και οι υπηρεσίες του δήμου είναι στους δρόμους για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.