Ουρές πιστών παρατηρήθηκαν και στον καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στον Πειραιά, όπου, η λειτουργία πραγματοποιήθηκε κανονικά, με τους πιστούς να κοινωνούν.

Ads

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, εξέφρασε την απορία του σχετικά με τους λόγους που δεν επετράπη ο Αγιασμός των Υδάτων σε εξωτερικό χώρο, με ταυτόχρονη τήρηση των μέτρων.

«Με το να πάει ένας κληρικός ή δύο κληρικοί και να καταδύσουν τον Σταυρό στην θάλασσα, σε τι θα δημιουργούσε τεράστιο θέμα επικινδυνότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης, ο οποίος παράλληλα, υποστήριξε πως δεν υπήρξε «σύγκρουση εκκλησίας – Πολιτείας» αλλά «έλλειψη σωστής ενημέρωσης της εκκλησίας», προσθέτωντας ότι «έγινε υπαναχώρηση της εκκλησίας από τα συμπεφωνημένα».

«Τα υγειονομικά δεδομένα μπορεί να επέβαλλαν μια τέτοια αντίληψη αλλά θα έπρεπε να γίνει σε συνεννόηση με την εκκλησία», κατέληξε ο Μητροπολίτης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, πέρα από το γεγονός ότι τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων εντός της εκκλησίας, καθάγιασε τα ύδατα και στο λιμάνι του Πειραιά.

Φωτογραφίες από τους συγκεντρωμένους πιστούς και τη λειτουργία στην Αγία Τριάδα Πειραιά:

Ads

image

image

image

image

image

image